Antena Meniu Search
x

Proiectul confiscării extinse va fi depus în curând în Parlament

Proiectul legislativ privind confiscarea extinsă va fi depus "în curând" în Parlament, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

Proiectul legislativ privind confiscarea extinsă va fi depus "în curând" în Parlament, a declarat ministrul Justiției, Raluca Prună.

"Cred că este un proiect important pentru România. Dacă vrem bani la buget, trebuie să confiscăm banii furați, să-i redăm societății", a afirmat Prună, care a participat la Târgu Ocna la Festivitatea de absolvire și de depunere a jurământului pentru promoția 2016 a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare (SNPAP) din localitate, singura instituție de învățământ de acest tip din România.

Raluca Prună a mai spus că pregătește, pentru a fi lansat în dezbatere publică, un pachet de legi de reformare a sistemului judiciar, dar nu a vrut să ofere detalii privind conținutul acestuia. "Nu pot să precizeze prevederi din aceste documente pentru că aș devansa dezbaterea acum, când mai avem câteva lucruri de pus la punct", a precizat ministrul Justiției.

Un al treilea obiectiv vizat de Ministerul Justiției este cel referitor la reformarea sistemului penitenciarelor, pe care îl dorește concretizat printr-un proiect legislativ în Parlament, a mai menționat Prună.

"După încheierea, pe 9 septembrie, a dezbaterii publice lansate în urmă cu trei săptămâni, vom analiza propunerile de măsuri administrative și legislative ce s-au desprins din dezbatere în cadrul a cinci centre mari din țară — Iași, Cluj-Napoca, Craiova, Timișoara și București. Vor fi prezenți nu numai cei din Administrația Națională a Penitenciarelor, dar și reprezentanți ai ONG—urilor care lucrează, au proiecte interesante în diverse penitenciare și care pot face sugestii. Ascultând toate părțile interesate din societate, o să facem o propunere, la jumătatea lunii septembrie, și o să depun un proiect pe masa Parlamentului", a precizat ministrul Justiției.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Proiectul confiscării extinse va fi depus în curând în Parlament