Antena Meniu Search
x

Proprietarii de yahturi ar putea fi obligați să plătească o nouă asigurare

Proprietarii de yahturi s-ar putea da pe viitor în bărci. E mai ieftin. Accidentul de pe lacul Snagov ar putea schimba regulile de circulaţie pentru proprietarii de ambarcaţiuni.

Vezi și

Proprietarii de yahturi s-ar putea da pe viitor în bărci. E mai ieftin. Accidentul de pe lacul Snagov ar putea schimba regulile de circulaţie pentru proprietarii de ambarcaţiuni. 

Reprezentanţii pieţei asigurărilor au trimis o propunere către Ministerul Transporturilor pentru introducerea obligativitatii asigurării de răspundere civilă pentru proprietarii de ambarcaţiuni. Asta după ce în urmă cu o săptămâna o barcă a lovit o altă ambarcaţiune pe lacul Snagov şi în urma accidentului un bărbat şi-a pierdut viaţa şi alţi 4 pasageri au fost răniţi.

În România, în acest moment nu există o legislaţie care să-i oblige pe propritarii de astfel de ambarcaţiuni să-şi asigure în mod obligatoriu bărcile. Asta înseamnă o piaţă de asigurări foarte slabă şi preţuri mai mari. Asigurarea CASCO pentru o astfel de barcă ajunge să coste în România şi de 3 ori mai mult. Iar asta îi îndrumă pe cei care au astfel de ambarcaţiuni către companiile de asigurări din străinătate.

Asigurare pentru o ambarcaţiune cu vele, de 9-10 metri lungime ajunge să-l coste 100 de euro pe an pe proprietarul român dacă îşi face această asigurare la o companie din Austria. În România, aceeaşi asigurare ar costa 300 de euro. Dealerii din domeniu spun că doar clienţii care îşi cumpără o amabarcaţiune în leasing îşi asigură bărcile la companiile din România. Iar număr lor este foarte mic. Aproximativ 3% dintre bărcile înmatriculte în România au o asigurare facultativă CASCO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Proprietarii de yahturi ar putea fi obligați să plătească o nouă asigurare