Antena Meniu Search
x

Propunere pentru un nou imn național

Un bărbat de 59 de ani, cu cetățenie româno-americană, a rescris imnul României și vrea să-l înlocuiască pe cel actual

Vezi și

Un bărbat de 59 de ani, cu cetățenie româno-americană, a rescris imnul României și vrea să-l înlocuiască pe cel actual

Crezul României trebuie să sune altfel după 25 de ani de democraţie. Acum ori niciodată. O cere un român care are şi cetăţenie americană. "Imnul actual e mai degrabă o insultă la adresa naţiunii noastre. Nu suntem un popor de adormiţi. Cum poţi să spui: "Deşteaptă-te, române"?! Adică: "Măi, române, tu ai o problemă!"".

În plus, tot din perspectiva lui, "Deşteaptă-te, române" ar fi şi trist, şi violent.

Aşa că denumirea actuală a imnului nu mai trebuie să sune ca o sugestie, ci ca o certitudine. Trebuie preschimbată, spune el, în "Un suflet de român". Iar versurile să sune aşa cum le-a scris pe 24 ianuarie anul acesta, adică în ziua când sărbătorim Mica Unire.

Câţiva studenţi de la Academia de Muzică din Cluj au fost cei care au cântat imnul propus de Adrian Toader. Iar clipul pus pe internet, cu propunerea pentru imnul României, a stâns 40.000 de vizualizări în doar două săptămâni.

După ce îşi înregistrează imnul la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, Adrian Toader vrea să îl trimită Guvernului şi preşedintelui ţării, în speranţa că iniţiativa lui o să fie sprijinită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Propunere pentru un nou imn național