Antena Meniu Search
x

Prostituatele şi traficanţii de droguri plătesc la stat fără să știe

Bugetul statului, cu sex se ţine. Prostituatele bagă bani multi în buzunarul statului. Pare de necrezut, dar e cât se poate de real. După nopţi nedormite şi zeci de calcule greoaie, europenii au ajuns la concluzia că activităţi ilegale ca prostituţia, traficul cu droguri, ţigări sau alcool ne fac mai bogaţi.

Vezi și

Bugetul statului, cu sex se ţine. Prostituatele bagă bani multi în buzunarul statului. Pare de necrezut, dar e cât se poate de real. După nopţi nedormite şi zeci de calcule greoaie, europenii au ajuns la concluzia că activităţi ilegale ca prostituţia, traficul cu droguri, ţigări sau alcool ne fac mai bogaţi 

Trăiesc, muncesc şi câştigă bani pe stradă. Îşi vând trupul ilegal, dar jură că merită riscul.

De 15 ani Silvia e postituată. Ştie cam tot ce mişcă în meseria asta. A căpătat multă experienţă, atât în ţară, dar mai ales în Vestul Europei. A luat la rând aproape jumătate de continent.

Ştie bine că ceea ce face este ilegal, dar nu prea înţelege cum poate statul să câştige de pe urma ei. Că doar ea nu plăteşte nici o taxă.

Şi nu doar ele umplu buzunarul statului. Traficanţii de droguri, alcool şi ţigări, toţi bagă aproape un miliard şi jumătate de euro în visiteria naţională.

Noul regulament european presupune obligativitatea introducerii în calculul PIB-ului a activităţilor ilegale. Experţii din cadrul direcţiei de conturi naţionale au proiectat o metodologie de calcul.

Cifre exacte vor veni de abia la toamnă. E drept însă că statul ar câştiga mult mai mulţi bani dacă astfel de activităţi ar fi oprite. Sau fiscalizate corespunzăto

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Prostituatele şi traficanţii de droguri plătesc la stat fără să știe