Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Au fost proteste de amploare în Capitală, în ajunul şedinţei extraordinare a Guvernului! Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă

Peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei, dar şi de măsurile fiscale anunţate de Executiv.

de Redactia Observator

la 06.11.2017 , 11:44

Peste 10.000 de oameni au ieşit în stradă, nemulţumiţi de modificarea legilor justiţiei, dar şi de măsurile fiscale anunţate de Executiv. Manifestanţii s-au strâns în Piaţa Victoriei şi au plecat în marş până în faţa Palatului Parlamentului.

Piaţa Victorie a fost, ca de fiecare dată, punctul de întâlnire al celor care s-au mobilizat şi pe reţelele de socializare. După mai multe scandări, mulţimea de oameni a plecat spre Palatul Parlamentului. Protestatarii s-au oprit pentru câteva minute în Piaţa Universităţii acolo au ţinut un moment de reculegere pentru eroii Revoluţiei din 1989. 

Nemulţumirile protestatarilor s-au îndreptat către guvernanţi şi modificările aduse legilor justiţiei dar şi codului fiscal. 

Vezi și

La protest au participat fostul premier Dacian Cioloş, fostul ministru al justiţiei, Raluca Pruna, dar şi fostul şef al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Raluca Prună, fost ministru al Justitiei: "Mi se pare destul de periculos faptul ca se face o distinctie intre sectiile de procurori si de judecatori din CSM si se separa cumva competentele, ceea ce cred ca e periculos pentru o tara ca Romania care are un CSM unic."

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii:  "Am senzatia ca Guvernul a cumparat o tara la discount. Am senzatia ca oamenii astia si-au cumparat o tara, ca vor sa se poarte ca si cum ar fi pe propria mosie. Masurile fiscale despre care vorbesc au fost respinse de absout toata lumea."

Dupa un drum de doua ore, manifestantii au ajuns din Piata Victoriei in fata Palatului Parlamentului. A fost un mars pasnic, fara probleme, in care oamenii, peste 10.000 la numar si-au exprimat nemultumirile fata de masurile recent anuntate de Guvern.

Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă până când guvernanţii vor reveni asupra deciziilor luate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Au fost proteste de amploare în Capitală, în ajunul şedinţei extraordinare a Guvernului! Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă