Trei pui de barză s-au împrietenit cu localnicii din Voislova, Caraş-Severin
Berzele au avut o vară bună în România, unde s-au instalat, s-au înmulţit şi chiar şi-au făcut noi amici. În judeţul Caraş-Severin, de exemplu, mai mulţi pui de barză s-au împrietenit cu localnicii. Păsările călătoare nu se sperie nici de zgmotul maşinilor, cu atât mai puţin de strigătele copiilor.
Berzele au avut o vară bună în România, unde s-au instalat, s-au înmulţit şi chiar şi-au făcut noi amici. În judeţul Caraş-Severin, de exemplu, mai mulţi pui de barză s-au împrietenit cu localnicii. Păsările călătoare, care se plimbă pe străzile înguste ale satului, nu se sperie nici de zgmotul maşinilor, cu atât mai puţin de strigătele copiilor care se joacă în faţa caselor. Bucuroşi de oaspeţi, oamenii îi răsfaţă cum pot.
De astă-primăvară, localnicii din satul Voislova, judeţul Caraş-Severin, se bucură de prezenţa unor altfel de musafiri: trei pui de barză care s-au obişnuit rapid cu oamenii. Păsările călătoare s-au născut pe meleaguri româneşti, iar acum, că au şi învăţat să zboare, au coborât din cuib şi se plimbă nestingherite printre case. Din când în când se mai opresc şi îi studiează pe cei care le hrănesc.
Pe puii de barză nu îi sperie nici măcar maşinile care circulă cu viteză pe Drumul Naţional ce leagă oraşul Oţelu Roşu de Haţeg.
Bucuroşi de oaspeţi, localnicii îi hrănesc pe cei trei pui de barză, fiecare cu ce pot.
Oamenii spun că au mai avut pui de barza prin zonă, dar niciodată nu au fost atât de prietenoşi ca cei din acest an. Ştiu însă că în scurt timp păsările îşi vor lua zborul din satul lor.
În România sunt înregistrate anul acesta aproape trei mii de cuiburi de berze. O dată cu răcirea vremii, păsările călătoare vor începe să migreze spre nordul Africii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰