Antena Meniu Search
x

Un pui de urs a fost împușcat la Miercurea Ciuc

Puiul de urs care i-a speriat pe locuitorii din Miercurea Ciuc, după ce a intrat de două ori în curtea unui liceu, a fost împușcat prin ordin autorizat de Ministerul Mediului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.08.2020, 14:15

Un pui de urs a fost împușcat la Miercurea Ciuc
Un pui de urs a fost împușcat la Miercurea Ciuc - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Autoritățile spun că ursulețul a mai fost văzut în ultimele zile în zona Şumuleu din Miercurea Ciuc, în perimetrul izvorului de apă minerală.
  • Ministerul Mediului și-a dat acordul pentru împușcarea lui, noaptea trecută.

Ursul de mici dimensiuni a intrat pentru a doua seară la rând în curtea Colegiului "Márton Áron" din Miercurea Ciuc și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a-l alunga.

De asemenea, ursul a mai fost văzut în ultimele zile în zona Şumuleu din Miercurea Ciuc, în perimetrul izvorului de apă minerală, iar în ultimele luni şi în comuna Leliceni.

Totodată, în ultimele două zile au fost emise patru mesaje prin sistemul RO-ALERT pentru a semnala prezenţa acestui animal în municipiul Miercurea Ciuc, anunță Instituţia Prefectului judeţului Harghita, potrivit Agerpres.

În acest context, s-a solicitat autorizaţie de extragere din partea Ministerului Mediului, iar ursul a fost împuşcat, sâmbătă noapte, de un vânător de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din municipiu.

"Ursul se afla de mai multă vreme sub monitorizare de către Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi 'Szilos' din Miercurea Ciuc. A fost solicitată Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor eliberarea autorizaţiei de extragere. Această autorizaţie a fost eliberată şi comunicată asociaţiei. Astfel, s-a constituit în curtea liceului dispozitivul de siguranţă, format din jandarmi, poliţişti şi reprezentanţii asociaţiei, fiind izolat perimetrul şi s-a procedat la extragerea exemplarului de animal periculos. Asociaţia 'Szilos' va proceda pentru valorificarea exemplarului de urs extras, conform prevederilor legale", se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un pui de urs a fost împușcat la Miercurea Ciuc