Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Puzderie de turişti la Salina din Praid, din dorinţa de a scăpa de caniculă. Cât costă experienţa în micul oraş subteran

Vremea caldă i-a îndemnat pe unii turişi aflaţi în concedii, să caute locuri şi activităţi răcoroase, în mijlocul naturii. În zona de nord a judeţului Mehedinţi, principala atracţie este Podul lui Dumnezeu din comuna Ponoarele, care fascinează prin unicitatea şi dimensiunile sale. Alţi turişti care au vrut să aibă parte atât de tratament natural, cât şi de spaţii recreative, au vizitat Salina Praid din judeţul Harghita, unde s-au simţit ca într-un oraş subteran. 

de Redactia Observator

la 11.08.2024 , 09:06

Podul lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural din ţară şi al doilea ca mărime din Europa, dar singurul din lume deschis traficului rutier. Este un loc foarte căutat, iar cei care ajung aici au parte de unele locuri răcoroase, ferite de razele soarelui.

"Noi suntem în general interesaţi de natură, de istorie... tot ce e frumos şi aminteşte de trecutul nostru".

"Mereu facem câte un tur. Venim pe-aici, vizităm peşterile, ne-ncărcăm... Zonă liniştită şi bogată energetic", spun turiştii.

Vezi și

Vizitatorii s-au bucurat, pe lângă peisajele pitoreşti, şi de bucate tradiţionale. De altfel, cei care au vrut să rămână cu o amintire au avut de unde alege. Din 2004, zona Ponoarele, cu monumentele ei naturale şi istorice, este inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinţi.

Pe acelaşi subiect

Puzderie de turişti a fost şi la Salina din Praid

Micul oraş subteran se întinde pe 1.300 de metri pătraţi, iar cei care vin aici au parte de tot confortul: baze de tratament, cafenea, biliard, bibliotecă, locuri de distracţie, restaurant, bar şi galerie de vin.

"Sunt cu copilul aici, la tratament. Am mai fost şi-n anii trecuţi şi venim în fiecare an. Cred că e singurul loc din ţară unde se pot juca în sare copiii şi în rest e activitate pentru fiecare persoană", spune o turistă.

Unii vizitatori s-au bucurat de mişcare prin exerciţii fizice. Preţul unui bilet pentru adulţi este de 50 de lei, iar pentru copii, 35 de lei. Cei care optează pentru tratament au nevoie de un abonament de minim 5 zile la preţul de 40 de lei pe zi pentru un adult.

"Avem turişti în fiecare zi, avem peste 3.000 de oameni. Când vremea nu e atât de bună, atunci poate mergem până la 5.000. Avem autobuze noi, electrice, patru autobuze circulă permanent, deci turiştii nu trebuie să aştepte foarte mult pentru a intra în salină", spune Kenesi Szilard, responsabil turistic.

Istoria Salinei Praid datează de pe vremea romanilor, iar de-alungul timpului s-a dovedit a fi un izvor de sănătate pentru cei cu probleme respiratorii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri sociale » Puzderie de turişti la Salina din Praid, din dorinţa de a scăpa de caniculă. Cât costă experienţa în micul oraş subteran