Antena Meniu Search
x

PUZ-ul Sector 6, anulat definitiv de instanţă. Nicuşor Dan spune că a pus capăt "golăniei" prin care s-a construit în Bucureşti

Planul urbanistic zonal (PUZ) al Sectorului 6 a fost anulat definitiv în instanţă, transmite primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care spune că decizia vine ca "o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul".

de Redactia Observator

la 09.11.2021, 14:18

Nicuşor Dan prezintă o hartă a Bucureştiului
Nicuşor Dan a anunţat că PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că instanţa a anulat definitiv planul urbanistic zonal Sector 6.

PUZ Sector 6 a fost anulat definitiv de instanţă. Este o confirmare a ceea ce spun de ani de zile: urbanismul din Bucureşti a fost o golănie, iar PUZ-urile de sector apogeul.

Consecinţele acestei dezvoltări haotice şi ilegale sunt dispariţia spaţiilor verzi, aglomerarea traficului rutier, pierderea potenţialului turistic al oraşului, insecuritatea juridică şi investiţională (cumperi o casă şi nu eşti sigur că nu te trezeşti cu un bloc pe parcela vecină), distorsionarea pieţei de profesionişti (este preferat arhitectul care obţine un etaj în plus) şi multe altele.

Prin suspendarea PUZ-urilor de sector am pus capăt acestui fenomen, iar prin noua Comisie Tehnică de Urbanism punem bazele dezvoltării urbane corecte a Capitalei. Bucureştiul are nevoie de dezvoltare şi de dezvoltatori privaţi, dar dezvoltarea trebuie să se facă pe baze profesionale corecte, în interes public”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.

Pe acelaşi subiect

Ce se întâmplă în celelalte sectoare din Bucureşti

Edilul general a reamintit că şi celelalte PUZ-uri de sector sunt contestate în instanţă.

În paralel, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii verificarea legalităţii acestor PUZ-uri şi Prefectului Capitalei atacarea lor în instanţă. O cercetare penală este de asemenea în curs la DNA, în urma unei sesizări pe care am făcut-o în 2018. Găsiţi mai jos o analiză a legalităţii PUZ-urilor făcută de Primăria Capitalei şi o analiză a oportunităţii făcută de o echipă de urbanişti”, a completat primarul Capitalei.

Pe 26 februarie, CGMB a aprobat suspendarea pentru o perioadă de un an a PUZ-urilor coordonatoare pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6. Pe 2 iunie, Nicuşor Dan transmitea că a identificat 23 de motive de nelegalitate în cele cinci PUZ-uri de sector şi că va cere prefectului să atace în instanţă aceste planuri urbanistice coordonatoare. El menţiona că o echipă de specialişti a întocmit un raport asupra oportunităţii urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, iar concluzia studiului este că acestea nu prezintă probleme punctuale, ci sunt "fundamental greşite pe suprafeţe consistente de teren". Ca urmare, a susţinut Nicuşor Dan, problemele nu pot fi soluţionate prin amendamente punctuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » PUZ-ul Sector 6, anulat definitiv de instanţă. Nicuşor Dan spune că a pus capăt "golăniei" prin care s-a construit în Bucureşti