Antena Meniu Search
x

Medicul Radu Zamfir s-a întors să salveze vieți

La nici două săptămâni de când a văzut moartea în Munţii Apuseni, medicul Radu Zamfir s-a întors să salveze vieţi.

Vezi și

În sala de operaţie, timpul se scurge chinuitor de greu. Deşi pare o atmosferă relaxantă, medicii ştiu că de reuşita lor depind atâtea vieţi. Iar concetrarea e uriaşă. La fiecare intervenţie, doctorul Zamfir este cel care îi linişteşte pe colegi.

Le pune colegilor muzică, aşa cum obişnuieşte, în speranţa că acest lucru îi va mai relaxa.

Donatorul aflat pe masă este un bărbat de 34 de ani din Sibiu, ajuns în moarte cerebrală în urma unui accident de muncă.

Pacientul respectiv a ajuns în urmă cu două zile la spitalul din Sibiu în stare gravă, comă profundă cu traumatism cerebral, fracturi costale.

În sala de operaţie, şi-au dat mâna o echipă din Bucureşti, condusă de medicul Zamfir, dar şi o echipă care a venit tocmai din Cluj. La finalul primei intervenţii, care a durat peste 5 ore, medicii au prelevat ficatul, rinichii şi corneele.

Imediat, doctorul Zamfir şi echipa lui au pornit cu ficatul şi corneea spre Capitală. Aici vor fi transplantate altor pacienţi.

O maşină de poliţie i-a deschis drumul ambulanţei. Pe drum, medicul Zamfir nu s-a putut gândi decât la faptul că menirea lui este să salveze alte vieţi. Chiar dacă va trăi tot timpul cu amintirea celor doi oameni pentru care n-a mai putut face nimic.

Ficatul a ajuns deja la Spitalul Fundeni din capitală iar rinichii vor ajunge la Cluj. Între timp, medicii s-au întors în sala de operaţie să preleveze şi ţesuturile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Medicul Radu Zamfir s-a întors să salveze vieți