Antena Meniu Search
x

Medicul Radu Zamfir, numit director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Doctorul Radu Zamfir a fost numit în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT), se anunță într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătății. Radu Zamfir fusese unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Munții Apuseni, din 2014.

de Redactia Observator

la 05.03.2019, 12:21

Medicul Radu Zamfir
Radu Zamfir va fi director executiv la Agenția Națională de Transplant - Arhivă

Doctorul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific, a fost numit în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT), se anunță într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătății. Radu Zamfir fusese unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Munții Apuseni, din 2014, acolo unde pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion și-au pierdut viața.

Începând cu dată de 05.03.2019, dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific, a fost numit prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT).

Cu aceeași dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detașarea doamnei  dr. Anca Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj în funcția de director executiv la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie  hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.

Supraviețuitor al accidentului aviatic din Munții Apuseni, din 2014

Pe 20 ianuarie 2019 s-au împlinit cinci ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni. Cinci ani de când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-unul dintre cele mai grave accidente aviatice de la noi.

Copilotul aeronavei a suferit răni grave, iar cei patru medici care mergeau la Oradea, pentru a preleva ficatul unei persoane pentru un transplant, printre care și Radu Zamfir, au scăpat cu câteva răni uşoare. Supravieţuitorii au fost căutaţi atunci mai bine de şase ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Medicul Radu Zamfir, numit director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant