Antena Meniu Search
x

Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă

Raed Arafat a afirmat că riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă dacă nu sunt respectate regulile impuse în contextul epidemiologic în care ne aflăm și a subliniat că nu se poate vorbi, în acest moment, de o scădere a infecțiilor cu coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 26.09.2020, 09:00

Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă
Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă - Mediafax Foto / Marian Ilie via Hepta
  • Raed Arafat a făcut un nou apel la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.
  • Secretarul de stat în MAI a subliniat aceasta este singura cale prin care situația pandemică s-ar putea relaxa în primăvara anului viitor.

Raed Arafat a vorbit despre evoluția pandemiei de coronavirus în următoarele luni în România. 

Secretarul de stat a făcut un nou apel la respectarea regulilor de prevenire a infectărilor și a indicat că aceasta ar fi singura cale prin care situația pandemică s-ar putea relaxa în primăvara anului viitor.

„Situația nu e stabilă. Este clar că nu scădem, rămânem undeva între 1200  – 1600 de cazuri pe zi. Situația nu e stabilă și evoluția depinde de respectarea regulilor. Dacă ascultăm de cei care își bat joc, care spun că virusul nu e atât de periculos, că nu suportă masca, riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă. Dacă acceptăm să trăim cu virusul, dar cu atenție, și să respectăm restricțiile, poate că până la primăvară scăpăm de această situație”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Raed Arafat a declarat că autorităţile şi-au propus să nu ajungă din nou la măsuri restrictive drastice cauzate de răspândirea epidemiei de COVID-19, însă nu este exclusă implementarea unor astfel de măsuri dacă situaţia va deveni "dramatică”. 

"Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never. (...) Este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice”, a declarat oficialul din MAI.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Raed Arafat: Riscăm să avem o iarnă foarte dificilă