Antena Meniu Search
x

Răsfăţ culinar pe malul mării, la Vadu, asortat la anotimp

Oaie la proţap, tochitură dobrogeană şi must din belşug. De asta au avut parte turiştii care au ajuns sâmbătă la Vadu. Chiar dacă sezonul estival a ajuns la final, restaurantele de la malul mării caută metode prin care încearcă să atragă cât mai mulţi clienţi. Totul s-a transformat într-un adevărat festin de toamnă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 19.09.2020, 23:54

Vezi și
  • La cherhanale a început să sfârâie pastrama.
  • La mare căutare este și mustul.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19.

Dacă până ieri turiştii care ajungeau la malul mării erau ispitiţi cu preparate din peşte, acum, bucătarii au schimbat strategia. La Vadu, restaurantele care rămân deschise tot timpul anului îşi adaptează meniul după data din calendar. Aşa că pe grătarele cherhanalelor a început să sfârâie pastrama.

Denis Stamatescu, proprietar cherhana: Toamna, în general, apare mustul. La must se mănâncă pastramă. De la pastramă se trece la pomana porcului. O să avem garnituri diferite, specifice zonei, cum ar fi bulgurul, cum ar fi pilaful turcesc, legume de toamnă gratinate.

Carnea fragedă este gătită de bucătari pricepuţi din Dobrogea după reţete speciale.

Denis Stamatescu, proprietar cherhana: Trei zile la marinat într-o reţetă secretă. Baza sunt usturoiul şi sarea.

Aurel Ciuciumiş, bucătar: Secretul gustului este... mărunţită (n.r. carnea) perfect, după care la foc de lemn şi pusă pe plită încinsă, iar focul de lemn foarte, foarte domol.

Oaspeţii au avut la dispoziţie bucate pe alese, iar aromele toamnei le-au răsfăţat papilele gustative.

O astfel de farfurie oglindeşte multiculturalitatea în Dobrogea, pastramă, tochitură, dar şi bulgur, un preparat specific turcesc. Şi pentru ca atmosfera să fie completă, toate se servesc alături de un pahar cu must şi muzică pe fundal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Răsfăţ culinar pe malul mării, la Vadu, asortat la anotimp