Antena Meniu Search
x

RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul Olguţei Vasilescu: Primarul Craiovei vrea expertiză psihiatrică pentru denunţătorul ei

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă cererea DNA de a fi pusă sub control judiciar, că denunţătorul din dosarul său este "transformat într-un hărţuitor” şi că vrea să îl dea în judecată, iar în instanţă să ceară ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice.

Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a declarat marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă cererea DNA de a fi pusă sub control judiciar, că denunţătorul din dosarul său este "transformat într-un hărţuitor” şi că vrea să îl dea în judecată, iar în instanţă să ceară ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice.

Olguţa Vasilescu a venit la Curtea de Apel Bucureşti pentru judecarea contestaţiei formulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce, în 9 august, Tribunalul Capitalei le-a respins cererea de punere sub control judiciar a primarului Craiovei, în dosarul în care este acuzată de luare de mită, spălare de bani şi folosirea autorităţii sau influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Primarul Craiovei a declarat, la intrarea în sediul Curţii de Apel Bucureşti, că nu se teme pentru decizia instanţei, pentru că ea crede că va câştiga.

Olguţa Vasilescu a mai spus că, în opinia sa, denunţătorul din dosarul său "este transformat într-un hărţuitor, pentru că scrie în continuare "tot felul de prostii şi de mizerii” despre ea, precizând că vrea să îl dea în judecată pentru calomnie şi să ceară unei instanţe ca acesta să fie supus unei expertize psihiatrice.

"Nu mă simt ameninţată, că mie nu mi-e frică de nimic, dar nu este în regulă”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

După judecarea contestaţiei, care a durat aproape două ore, Olguţa Vasilescu a spus că DNA nu a adus nici acum vreo probă în plus pentru a susţine cererea de plasare a sa sub control judiciar, în schimb a solicitat în continuare să i se interziică să vorbească la posturile de radio şi de televiziuni despre dosarul său. Ea a precizat că în nicio emisiune nu a dat vreun nume de denunţător şi nu a distribuit vreo probă din cazul său pe parcursul urmăririi penale.

Olguţa Vasilescu a arătat că ceea ce s-a cerut în sală, respectiv să nu ia legătura cu martori din dosarul său, nu este realizabil, având în vedere că este o persoană publică şi unii martori sunt funcţionari din Primăria Craiovei.

”Nu că nu aş mai avea voie să vorbesc despre proces, ci pur şi simplu a cerut să nu mai apar la radio şi la televizor, ceea ce mi se pare un pic prea mult. De asemenea, au cerut să nu iau legătura cu martorii şi cu denunţătorii din dosar. Eu nu am luat legătura cu denunţătorii din dosar. Martorii sunt funcţionari ai Primăriei Craiova, cu care lucrez zi de zi, pe care nu i-am întrebat niciodata ce au spus la DNA, ce au declarat acolo. Sunt chestiuni pe care le-am înţeles foarte clar cum funcţionează şi nu am făcut niciun fel de greşeală din acest punct de vedere. A mi se interzice acum să iau legătura cu jumătate din Primărie, mi-e teamă că ajungem în situaţia în care intrăm într-un blocaj. Acestea sunt lucrurile pe care le-a cerut DNA. Din punctul meu de vedere, s-a mers mult prea departe şi cred că şi denunţătorul a mers mult prea departe, pentru că nu mai sunt jigniri aduse ca primar al Craiovei, ci ca femeie, ca mama. Sunt aluzii cu conotaţie sexuală, tot felul de jigniri”, a declarat Olguţa Vasilescu, după judecarea contestaţiei DNA.

Avocatul primarului Craiovei, Alexandru Chiciu, a arătat că judecătorului de cameră preliminară i s-a pus în vedere în timpul procesului că martorul denunţător a continuat atacurile la adresa clientei sale pe pagina de Facebook.

“Linşajul mediatic trebuie să înceteze. Cred că este momentul ca apărarea să facă un pas înainte şi să acţioneze inclusiv în faţa instanţelor civile, pentru că acest lucru este de neconceput”, a arătat avocatul.

Instanţa a rămas în pronunţare, urmând ca judecătoarea Antoaneta Nedelcu, de la Curtea de Apel Bucureşti, să decidă dacă Olguţa Vasilescu va fi judecată sub control judiciar, după ce procurorii au cerut luarea măsurii pe motiv că a publicat pe pagina sa de Facebook mai multe probe din dosar.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » RĂSTURNARE DE SITUAŢIE în cazul Olguţei Vasilescu: Primarul Craiovei vrea expertiză psihiatrică pentru denunţătorul ei