Antena Meniu Search
x

Rată mai mică în schimbul salariului

Dacă banca vă refuză creditul pentru casa mult visată, mai aveţi o şansă. Bancherii sunt mai înţelegători dacă mutaţi contul de salariu la instituţia financiară de la care vreţi să vă împrumutaţi

Vezi și

 În plus, primiţi şi o dobândă mai bună. Dar oferta băncii ascunde şi capcane. Puteţi plăti comisoane ridicate la retragerea banilor de la bancomat.

Cătălina vrea să îşi cumpere un apartament cu două camere, în valoare de 50 de mii de euro. Pentru că are un venit de 3 mii de lei pe lună, multe bănci au refuzat să i acorde un împrumut.

Brokerul de credite a venit însă cu o soluţie care i-ar permite să treacă de filtrul băncii. O variantă care se poate dovedi salvatoare.

Bancherii primesc cu braţele deschise astfel de clienţi. Pe lângă faptul că le pot împrumuta bani cu dobândă, ei mai câştigă şi din comisionarea operaţiunilor bancare efectuate prin contul de salariu.

Pe lângă faptul că a putut lua creditul, Cătălina a reuşit să obţină o dobândă avantajoasă. Mai mică cu un procent decât cea obişnuită. Concret pentru un împrumut de 191 de mii de lei, ar plăti, fără să vireze salariul băncii, o rată de 272 de lei.

Dacă acceptă să îşi deschidă un cont de salariu la instituţia care îi dă creditul, va plăti numai 247 lei. Ar economisi astfel 25 de lei pe lună. În 30 de ani, diferenţa este de 9 mii de lei. Dar există şi capcane.

Bancherii au mărit constant aceste comisioane în ultimul an. Cătălina ar putea plăti astfel 12 lei pe lună pentru contul curent şi retragerile de la bancomat. Adică aproape jumătate din suma economisită prin mutarea salariului la banca de la care a luat creditul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Rată mai mică în schimbul salariului