Autorităţile vor mutarea sălilor de jocuri la marginea Bucureştiului
Un cartier ca-n Las Vegas ar putea răsări la periferia Capitalei. Consilierii municipali nu renunţă la demersul de a muta sălile de jocuri la marginea Bucureştiului. Ideea prinde contur şi în oraşele învecinate. În Voluntari, de exemplu, localnicii ar putea fi chemaţi pe 26 mai la un referendum.
Un cartier ca-n Las Vegas ar putea răsări la periferia Capitalei. Consilierii municipali nu renunţă la demersul de a muta sălile de jocuri la marginea Bucureştiului. Ideea prinde contur şi în oraşele învecinate. În Voluntari, de exemplu, localnicii ar putea fi chemaţi pe 26 mai la un referendum. Mulţi văd casele de pariuri ca pe o ispită, alţii spun că sunt deja prea mulţi adolescenţi care le trec pragul.
În nordul Capitalei, pe 50 de metri se găsesc şi trei săli de jocuri de noroc. Toate ar putea fi închise şi mutate într-un loc special, la marginea Bucureştiului.
În acest sens, un consilier general vorbeşte despre un cartier nou, construit de la zero.
Peste 3 mii de săli de jocuri de noroc şi cazinouri sunt doar în Bucureşti.
Ultimele studii arată că, în România, cel puţin 1,5 milioane de persoane au trecut măcar o dată pragul unei săli de jocuri de noroc, iar cel puţin 10% dintre acestea au devenit dependente.
Jocurile de noroc, o piaţă de peste un miliard de euro
În Bucureşti, ca să poţi să ai o sală de joc trebuie să ai minimum 20 de aparate într-o sală, iar în provincie, 15 aparate.
Şi autorităţile din Voluntari vor o schimbare radicală. Cer un referendum pentru interzicerea sălilor de jocuri de noroc.
Patronii firmelor nici nu vor să audă de această idee. Aceştia susţin că nu ar trebui să fie probleme, atâta timp cât au făcut investiţii şi şi-au plătit taxele.
În România există peste 15 mii de săli de jocuri de noroc. Adică 100 de mii de aparate la care românii îşi încearcă zilnic norocul. Asta a făcut ca piaţa de profil să depăşească un miliard de euro.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰