Antena Meniu Search
x

Război pentru custodia unei fetițe. Irina Cristescu, audiată în Parlament

România este locul cel mai bun pentru Alessia. Gâtuită de emoţie, Irina Cristescu, o tânără casătorită cu cel mai bogat bărbat din Mexic, şi-a dus astăzi lupta pentru fetiţa ei în Parlament. Le-a cerut deputaţilor din comisia pentru cercetarea abuzurilor să studieze dosarul şi decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât ca fetiţa ei să fie dată tatălui mexican.

Vezi și

 România este locul cel mai bun pentru Alessia. Gâtuită de emoţie, Irina Cristescu, o tânără casătorită cu cel mai bogat bărbat din Mexic, şi-a dus astăzi lupta pentru fetiţa ei în Parlament.

Le-a cerut deputaţilor din comisia pentru cercetarea abuzurilor să studieze dosarul şi decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât ca fetiţa ei să fie dată tatălui mexican. Deşi copilul e şi cetăţean român şi se află în custodia mamei printr-o ordonanţă preşedinţială. Parlamentarii vor sesiza mai departe Ministerul Justiţiei şi inspecţia judiciară a CSM.

E prima oară când Irina Cristescu vorbeşte despre lupta pentru Alessia, fiica ei de doi ani. O instanţă din România a decis ca fetiţa să fie trimisă tatălui mexican, deşi la dosar ar fi probe că bărbatul consumă droguri şi este agresiv.

De atunci a început calvarul pentru tânăra mamă. Soţul mexican a acuzat-o de răpire, iar o instanţă din România i-a dat lui copilul. Deşi fetiţa născută în America este şi cetăţean român. Hotărârea a revoltat familia, dar şi organizaţii neguvernamentale care luptă pentru protecţia drepturilor copilului. Toţi aşteaptă motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti.

Disperată, Irina Cristescu a cerut ajutorul Comisiei pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaţilor. Parlamentarii au studiat dosarul care conţine şi probe împotriva milionarului mexican Hector Bitar care îşi acuză soţia de răpire.

Familia Irinei Cristescu mai are o speranţă la Curtea de Apel, unde poate ataca decizia Tribunalului. De un an şi zece luni, Alessia creşte în România, alături de mamă şi de bunicii materni, într-o familie care deţine afaceri în domeniul medical.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Război pentru custodia unei fetițe. Irina Cristescu, audiată în Parlament