Antena Meniu Search
x

Răzbunare macabră din partea colegilor de clasă! Un copil de 12 ani s-a trezit mort pe Facebook

Patru din cinci copii din România au fost ameninţaţi cu moartea anul acesta, pe reţelele de socializare. O statistică dură, cu urmări dramatice.

Vezi și

Patru din cinci copii din România au fost ameninţaţi cu moartea anul acesta, pe reţelele de socializare. O statistică dură, cu urmări dramatice. Un copil de 12 ani este consiliat, după ce s-a trezit mort pe Facebook. Colegii de clasă au falsificat un certificat de deces pe care au trecut numele lui. Gluma macabră a făcut ca toţi prietenii virtuali să fie anunţaţi că băiatul ar fi murit.

Delia Mina, psihoterapeut:"Te vreau mort pentru că nu te plac, pentru că tu nu eşti de acceptat, nimeni nu te acceptă, eşti inutil." E explicaţia primită de copilul de 12 ani de la colegii săi, pentru gluma macabră pe care i-au făcut-o. Avea 400 de prieteni virtuali pe Facebook, iar toţi au primit o notificare în care erau anunţaţi că amicul lor ar fi murit. În ochii colegilor de clasă, băiatul este "de bani gata", dar extrem de zgârcit.

Nansi Lungu, expert în analiza comportamentului: "Copiii aceia au găsit o modalitate de a se răzbuna. Iar răul are şi viralitate, pe deasupra. Este căutat de către ceilalţi. Atît de mulţi oameni le lăudau ingeniozitatea."

Acum, atât băiatul, cât şi părinţii lui merg la psiholog. Cazul e unic în România, dar majoritatea adolescenţilor sunt ameninţaţi online cu moartea, cel puţin odată pe an. Există chiar o pagină de internet unde copiii îşi spun povestea sub anonimat. "Mi-a comentat un coleg de școală la o poză spunându-mi "balenă", se lega de faptul că sunt mai plinuță, pe când el e de două ori mai mare decât mine. Și i-am răspuns încercând să nu par afectată. Am greşit pentru că a ajuns să îmi scrie non-stop că sunt o balenă ucigaşă."

Pe acelaşi subiect

Delia Mina, psihoterapeut: "4 din 5 copii trec printr-o astfel de situaţie. De cele mai multe ori se ascund, nu au încredere să comunice, pentru că nu au încredere în cei din jurul lor."

67% dintre copiii din România sunt hărţuiţi online pentru felul în care se îmbracă, 30 la sută pentru felul în care arată, 12 la sută pentru rezultatele şcolare şi 8 la sută pentru orientarea sexuală. Cel mai grav este că de multe ori nici măcar părinţii nu ştiu cât de agresivi sunt copiii lor online. Gabriel Diaconu, psihiatru: "Folosesc internetul pe post de pacificator, de suzetă pentru copii. La sfârşitul unei zile de muncă, atâta vreme cât este linişte în casă, părinţii trăiesc cu impresia eronată că nu se întâmplă nimic."

Acum, în mediul virtual, se strâng semnături ca orice mesaj violent să poată să fie raportat instant, iar pe lângă celebrul buton de "like" să apară şi unul anti-bullyng.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Răzbunare macabră din partea colegilor de clasă! Un copil de 12 ani s-a trezit mort pe Facebook