Reacția unui cetățean străin, după ce s-a vaccinat anti-COVID într-o comună din Ilfov
Jan-Erik Cardon, rezident străin stabilit în România, s-a vaccinat într-un centru din comuna Periș, județul Ilfov. Ulterior, a scris pe Facebook un mesaj privind experiența sa.
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Un cetățean străin stabilit în România a lăudat, pe Facebook, organizarea campaniei de vaccinare, după ce i s-a administrat prima doză a vaccinului Moderna. Jan-Erik Cardon a scris că echipa medicală a fost "super amabilă, competentă".
"Gata, vaccinat, prima doză cu Moderna! Ca rezident străin stabilit în România, mă bucur că am avut posibilitatea să mă programez pe platformă la fel ca orice cetățean român! Centrul de vaccinare este în sala de sport Periș. Totul a mers rapid, echipa medicală este super amabilă, competentă. Trăiască România! Trăiască Europa! It rocks!”, este mesajul lui Jan Erik Cardon, transmis pe pagina RO Vaccinare.
Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 10 aprilie se pot programa pentru vaccinare şi cetăţenii străini care au drept de şedere în România. De asemenea, cetățenii români sau străini cu drept de ședere în România care au făcut prima doză de vaccin în străinătate pot face rapelul în România.
Persoanele respective trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.
După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.
CNCAV: Vaccinarea împotriva Covid-19, singura soluție eficientă pentru combaterea pandemiei
Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.
CNCAV recomandă raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către cetățeni. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19, se mai arată în comunicat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰