Antena Meniu Search
x

Boală la caserolă! Recipientele din plastic în care păstrăm mâncarea ne otrăvesc alimentele

Boală la caserolă! Asta consumăm atunci când încălzim mâncarea în recipiente din plastic.

Vezi și

Boală la caserolă! Asta consumăm atunci când încălzim mâncarea în recipiente din plastic. Specialiştii avertizează că, în cuptorul cu microunde, se descompun şi pot otrăvi mâncarea. Chiar şi simpla depozitare poate fi periculoasă pentru sănătate. Cel mai des, spun medicii, creşte riscul de diabet şi de boli cardiovasculare.

Producătorul ne avertizează că produsele de acest fel nu trebuie introduse în cuptorul cu microunde. Mulţi consumatori fac această greşeală. Introduc paharele şi farfuriile din material plastic în cuptorul cu microunde pentru a încălzi alimentele respective.

Vasele din plastic au devenit, rapid, foarte populare. Pentru că pet-urile, paharele, caserolele sau tacâmurile sunt mai uşor de transportat şi utilizat. 

În orice frigider din România găsim recipiente de plastic în care păstrăm băuturile sau mâncarea. Iar pentru mulţi dintre noi este foarte comod ca mâncarea să ajungă din frigider în cuptorul cu microunde direct în recipientul în care am păstrat-o. 

Adela Balea - fost comisar la protectia consumatorului: "In momentul când avem recipienţi din plastic pe care ii folosim la încalzit este periculos si total interzis. În cuptorul cu microunde automat este peste 100 de grade temperatura, incepe şi se descompune şi atunci substanţele chimice din ambalaj migrează in mâncare."

În funcţie de produs, recipientele pot emana ftalaţi sau cloruri. Bisfenol A este cea mai periculoasă substanţă şi se foloseşte chiar şi la producerea biberoanelor.

Însă, pentru alimentele adulţilor există etichete contradictorii.

Specialiştii spun că există mai multe tipuri de plastic, unele mai nocive decât altele, diferenţiate prin coduri de reciclare. 

Veţi găsi cifre de la 1 la 7, cele mai nocive fiind produsele plastice marcate cu 3 si 7. Iar acestea nu au ce căuta în frigider.

De asemenea, nu fierbeţi recipientele din policarbonate, cele care au codul 7 şi nici nu le încălziţi în cuptorul cu microunde.  Au în compozitie bisfenolul cu potenţial cancerigen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Boală la caserolă! Recipientele din plastic în care păstrăm mâncarea ne otrăvesc alimentele