Antena Meniu Search
x

Video Relaxare și experiență culturală într-un lan de lavandă din Cristuru Secuiesc: "Este foarte frumos să vezi câtă cultură și civilizație este aici, și câta pace"

Este sezonul lavandei, dar nu este nevoie să călătorim peste mări şi ţări ca să ne bucurăm de parfum şi relaxare. Este suficient să mergem la Cristuru Secuiesc în weekend.

de Redactia Observator

la 14.07.2021, 11:04

Vezi și

Aici, proprietarul unei culturi de lavandă a transformat locul într-o adevărată experienţă culturală. Iar vizitatorii au parte de tot ce îşi doresc, de la muzică şi modă, până la cadrul perfect pentru fotografii şi delicatese cu gust de lavandă. 

Plantaţia de lavandă de la Cristuru Secuiesc atrage an de an mai mulţi curioşi. Atmosfera, parfumul şi cadrul perfect pentru fotografiile de Instagram se combină aici cu libertatea dată de natură şi aroma perfectă a siropului de levănţică.

Raiul din lavandă

"Initiativa este extraordinară, la un nivel cultural înalt. Este foarte frumos să vii cu copiii, cu cei iubiți, să culegi lavanda, dar este foarte frumos să vezi câtă cultură și civilizație este aici, și câta pace", spune un turist.

Pe acelaşi subiect

Pentru unii, siropul are efect relaxant. La fel şi culesul lavandei care ţine locul orelor lungi de meditaţie. Iar avantajul este că vizitatorii pot lua cu ei acasă o parte din experienţa de aici.

Turiste -reporter: - "Am venit pentru fotografii mai mult.

- Și pentru lavandă special. Să ducem și acasă.

- Și, a ieșit fotografia?

- Încă nu am apucat să facem prea multe".

Szabo Klara proprietar: "Primul program și cel mai important să culegi buchetul tău de lavanda și mai departe pentru familii, pentru copii, se pot juca aici, pot face activități, meștesuguri".

Organizatorii s-au gândit şi că muzica, moda şi produsele artizanale cu levănțică pot face experienţa completă. Aşa că la fiecare sfârşit de săptămână organizează evenimente pentru vizitatori.

"Este o zi foarte frumoasă, este un miros fermecător și muzica din spate ne inspiră foarte mult. Eu cunosc lavanda foarte bine și o folosesc în ceaiurile mele și în sirop are același efect, chiar și în săpunuri".

Uleiul natural obținut din lavandă este benefic pentru afecţiunile pielii și este utilizat cu succes în tratamentele cosmetice, are proprietăţi antiseptice şi antifungice. El este de asemenea cunoscut pentru proprietățile sale calmante și relaxante, fiind utilizat și la tratarea unor afecțiuni cum ar fi răceala și reumatismul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Relaxare și experiență culturală într-un lan de lavandă din Cristuru Secuiesc: "Este foarte frumos să vezi câtă cultură și civilizație este aici, și câta pace"