Antena Meniu Search
x

Video Relaxarea restricțiilor, o gură de aer pentru patroni. Aceștia speră să recupereze din pierderile provocate de pandemie

Relaxarea restricţiilor vine ca o gură de aer pentru afacerile mari şi mici. Centrele comerciale sunt pline în aceste zile. La fel şi terasele sau sălile de fitness. Clienţii s-au înmulţit peste tot, spre bucuria patronilor care speră ca, în această perioadă, să recupereze din pierderile provocate de pandemie.

de Redactia Observator

la 16.05.2021, 20:47

Vezi și

La o terasă din Nordul Capitalei, de exemplu, primii clienţi au venit imediat după ora deschiderii. 

Angajată: Sunt mesele pline, iar pe timp de weekend, fără rezervare, clar n-o să mai găsească nicio masă liberă. 

Radu Dumitrescu, proprietar restaurant: Am dublat, triplat aproape, stocurile de marfă, având în vedere că sunt mult mai mulți oaspeți. Consumul este seara, nu la prânz sau după-amiază. Și ne ajută foarte mult să putem dubla încasările pe care le-am avut înainte de această hotărâre și înainte de scăderea sub 3 la mie, respectiv 1,5 la mie. 

Şi sălile de fitness îşi primesc înapoi clienţii. 

O sală de sport din sectorul 2 al Capitalei şi-a prelungit deja programul cu câteva ore, ca să mai reducă din pierderi. 

Laurenţiu Matei, proprietar sală fitness: Pierderile se apropie undeva de 80%. Am speranța că pe următorul semestru s-ar putea să reglăm acest deficit cumulat în perioada lockdownului. 

Managerii sălilor de fitness se plâng însă că legea după care funcţionează e greu de pus în practică. 

Alin Stoica, prefectul Capitalei: La sala de fitness e mai dificil pentru că nu au acces la STS, atunci vor trebui să vină cu certificatul de vaccinare printat sau în format electronic. Mă bazez pe buna credință a oamenilor că nu-și vor falsifca astfel de certificate. 

Proprietari de mari magazine din mall-uri sau de mici chioşcuri de cartier, toţi speră la încasări record odată cu ridicarea restricţiilor. 

George Bădescu, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale: În ceea ce privește stocurile de produse, s-a luat în calcul varianta în care ar putea exista o cerere mai mare ca urmare a accesului prelungit al consumatorilor. 

Mihalache Bălăceanu, proprietar magazin: De regulă, seara sunt mai mulți clienți pentru că vin de la serviciu la 6, 7, 8 și trec pe aici să-și facă cumpărăturile. Ieri a fost o zi bună, azi bunicică. Și sperăm că în continuare o să fie din ce în ce mai bine. 

În România există peste o sută de mii de magazine. Automat prelungirea programului va aduce bani în plus la economie. Analiştii estimează că PIB-ul va crește cu 5,1% în acest an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Relaxarea restricțiilor, o gură de aer pentru patroni. Aceștia speră să recupereze din pierderile provocate de pandemie