Antena Meniu Search
x

Reprezentanţii gardienilor îl vor înapoi DUPĂ GRATII pe Gigi Becali! Cât ar risca latifundiarul să stea în închisoare

Afaceristul e acuzat că a lansat ameninţări la adresa conducerii penitenciarului Jilava şi că a încălcat în acest fel termenii eliberării condiţionate. Afaceristul ar fi comis şi infracţiunea de ultraj, în încercarea de a-şi apăra vărul, pe Victor Becali.

Vezi și

Afaceristul e acuzat că a lansat ameninţări la adresa conducerii penitenciarului Jilava şi că a încălcat în acest fel termenii eliberării condiţionate. Afaceristul ar fi comis şi infracţiunea de ultraj, în încercarea de a-şi apăra vărul, pe Victor Becali.

Poarta Albă s-a deschis pentru Gheorghe Becali în urmă cu doi ani şi jumătate. Şi a rămas închisă în urma lui. Însă acum sindicaliştii din Administraţia Penitenciarelor cer revocarea eliberării condiţionate a latifundiarului din Pipera, pentru că l-ar fi ameninţat pe directorul Penitenciarului Jilava.

Scandalul a început după ce Victor Becali, încarcerat acolo, nu a primit zilele de permisie pentru a-şi vizita familia.

"Păi, când îi spui "De ce-i faceţi asta?" şi-i citez din lege, e ameninţare? Şi când îi spui: "Nu te gândeşti că o să vină judecata lui Dumnezeu?" e ameninţare? "Pentru ce distrugeţi oameni?" e ameninţare?", se întreabă Gigi Becali

Dacă ar fi condamnat pentru ameninţare, Becali riscă să mai stea după gratii între trei luni şi un an. La această pedeapsă, se adaugă perioada de doi ani şi patru luni rămasă neexecutată. În total, cel mult trei ani şi patru luni. 

"Nişte oameni atât de primitivi şi atât de neştiutori. Cum să ceri revocarea eliberării condiţionate când omul e liber? Eu ce sunt? Eu nu sunt în termenul de eliberare condiţionată", mai spune latifundiarul.

Iar juriştii îi dau dreptate. 

"Probabilitatea ca Gigi Becali sa ajunga din nou la închisoare este zero. Nu sunt indeplinite conditiile" spune avocatul George Moloman. 

Prima conditie este ca cel ameninţat să depună o plângere penală împotriva lui Gheorghe Becali. Mai mult, trebuie dovedit că ameninţarea a fost făcută în timpul termenului de supraveghere. Şi abia după o condamnare definitivă pentru ameninţare, se poate cere revocarea eliberarii conditionate. 

Ex-deţinutul Gheorghe Becali a intervenit în direct într-o emisiune unde a afirmat cât se poate de explicit că i-a transmis o serie de mesaje de ameninţare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv că acesta nu a aprobat o nouă învoire pentru vărul său, încă deţinut, Victor Becali.

Până în prezent, acesta nu a depus niciun fel de plângere. 

La momentul la care a fost eliberat, afaceristul executase o treime din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare, în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Reprezentanţii gardienilor îl vor înapoi DUPĂ GRATII pe Gigi Becali! Cât ar risca latifundiarul să stea în închisoare