Restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile cu ingrediente de sezon (Video)
Mai nou, restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile! Asta datorită şefilor, care vor să profite de toate ingredientele de sezon. Iar acum, primăvara, folosesc verdeţuri din plin. Majoritatea clienţilor se bucură că pot mânca şi mai sănătos.
Mai nou, restaurantele îşi schimbă săptămânal meniurile! Asta datorită şefilor, care vor să profite de toate ingredientele de sezon. Iar acum, primăvara, folosesc verdeţuri din plin. Majoritatea clienţilor se bucură că pot mânca şi mai sănătos.
Supă de urzici şi cartofi sau, pe scurt, o porţie de sănătate. Chef Jakob Hausmann a introdus reţeta în meniul. de primăvară. Căci da, şi el ţine cont de sezon. Doritorii trebuie însă să se grăbească. Preparatul poate fi comandat doar două săptămâni.
În general, în acest restaurant meniul se schimbă săptămână de săptămână. Iar verdeţurile sunt vedetele momentului. Salata de primăvară cu tofu, spanacul cu ciuperci ori supa de linte cu inele de ceapă. Iar dacă vreţi şi desert, vă invităm la un tort de morcovi. În bucătărie, chefii improvizează şi integrează verdeţurile în orice reţetă.
Alt restaurant din Bucureşti, alt meniu care se schimbă săptămânal. Aici, toate ingredientele sunt aduse de la producătorii locali. Fructele şi legumele, din Snagov, iar carnea, de la fermele mici din Braşov. Pentru că românii au prins gustul preparatelor bio, vânzările s-au dublat.
O salată cu legume de sezon costă 35 de lei, o supă în jur de 20 de lei, iar desertul poate ajunge la 25 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰