Antena Meniu Search
x

Revelion de poveste în inima Apusenilor, cu bulz, pălincă și sănii trase de cai

Printre munţii îmbrăcaţi în zăpadă, în satele din inima Apusenilor, sărbătorile par rupte din rai. Oaspeţii pensiunilor sunt aşteptaţi la masă cu bulz şi pălincă. Cei care ajung acolo se pot plimba cu sănii trase de cai, iar cerbii şi căprioarele coboară iarna din pădure şi le mănâncă din palmă.

Vezi și

Printre munţii îmbrăcaţi în zăpadă, în satele din inima Apusenilor, sărbătorile par rupte din rai. Oaspeţii pensiunilor sunt aşteptaţi la masă cu bulz şi pălincă. Cei care ajung acolo se pot plimba cu sănii trase de cai, iar cerbii şi căprioarele coboară iarna din pădure şi le mănâncă din palmă turiştilor.

La 90 de kilometri de Oradea şi 100 de Cluj, drumul de la poalele munţilor coteşte pe lângă un lac îngheţat. Aici găsim satul Remeţi, din judeţul Bihor, un loc cu peisaje de basm şi gazde bucuroase de oaspeţi.

Atmosfera de sărbătoare a cuprins deja pensiunile din zonă. În camerele decorate cu ghirlande se simte miros de brad, iar în bucătării au început pregătirile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dintr-un bulgăre de mămăligă iese cel mai bun bulz. Înăuntru, se pun cârnaţi de casă afumaţi şi brânză de burduf, apoi se lasă pe grătar, să prindă o coajă crocantă.

Bulzul nu este gata până nu este decorat cu smântână şi ardei muraţi. Cât am stat la poveşti, s-a făcut şi ciorba ardelenească de porc cu tarhon care va impresiona chiar şi cel mai pretenţios musafir. Meniul de sărbători nu se opreşte aici.

După masă, turiştii se pot plimba pe cai, sau cu sania, prin văile acoperite de zăpadă. Iarna, cerbii şi căprioarele vin să se hrănească din mâinile oamenilor.

De Crăciun, localnicii şi turiştii vor asculta slujba la biserica din sat, iar de revelion pot merge la schi. Pârtia Stâna de Vale se află la 30 de kilometri.

Un pachet pentru cinci nopţi de cazare aici, cu mic dejun, cină, masă de sărbători, tradiţii şi foc de tabără, costă 750 de lei de persoană. Chiar dacă cele mai multe pensiuni au fost rezervate din vară, mai puteţi găsi locuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Revelion de poveste în inima Apusenilor, cu bulz, pălincă și sănii trase de cai