Antena Meniu Search
x

Video Revoltă într-o localitate bihoreană: Oamenii trebuie să ocolească zeci de kilometri ca să ajungă acasă după ce linia întreruptă a fost înlocuită cu linii duble continue

Un drum proaspăt reabilitat pune mari probleme oamenilor dintr-o localitate bihoreană. Localnicii din Forău sunt nevoiţi să ocolească zeci de kilometri ca să ajungă acasă după ce linia întreruptă de pe mijlocul Drumului Naţional 76 a fost înlocuită cu o linii duble continue. Şi, în timp ce oamenii, care ne-au semnalat problema pe Fii Observator, sunt hotărâti să protesteze până când se va găsi o soluţie mai bună, reprezentanţii CNADNR spun că au făcut totul pentru siguranţa lor.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 14:17

Vezi și

Localnicii din Forău se plâng că, de câteva zile, se simt izolați în propria localitate.  

''Satul nostru s-a desfiinţat, dacă se vede pe marcaj, nu avem nicio denumire. Uitaţi-vă ce ieşire ne-a făcut, în loc drept a făcut curbă!''

Noile marcaje rutiere apărute după reabilitarea drumului sunt cele care i-au revoltat pe oameni. În locul liniei întrerupte cu care erau obişnuiţi, şoferii s-au trezit cu interdicţia de a traversa benzile pentru a merge acasă. 

''Să ocoleşti, să faci 40 de kilometri într-un sens ca să poţi să intri aici...''

Pe acelaşi subiect

Şi nu puţini sunt cei care continuă să facă asta chiar dacă riscă să rămână fără permis şi să plătească o amendă de până la 725 de lei.  

''Când mergeţi spre Oradea, ce faceţi? 

Ne ia de acasă. Se uită-n stânga, se uită-n dreapta. Riscă.''

Localnicii au deja în vedere soluţiile extreme

Iar unii dintre localnici se gândesc la soluţii extreme dacă situaţia nu se rezolvă. 

''Dacă nu ni se rezolvă problema încărcăm cu gunoi şi venim şi-l lăsăm în drum aici.'' 

De cealaltă parte, reprezentanţii de la drumurile naţionale spun că modificarea este cât se poate de legală. Şi utilă.

Eugen Cecan, director DRDP Cluj: Acest drum este modernizat, conform normativelor, s-a făcut un plan de marcaje latitudinal şi longitudinal, dată fiind siguraţa cetăţenilor. Acest proiect este la avizare la IGPR Bucureşti. 

Oamenii speră totuşi că responsabilii vor găsi o soluţie pentru ca drumul lor spre casă să nu fie mai lung cu 40 de kilometri în fiecare zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Revoltă într-o localitate bihoreană: Oamenii trebuie să ocolească zeci de kilometri ca să ajungă acasă după ce linia întreruptă a fost înlocuită cu linii duble continue