Antena Meniu Search
x

Suceava în prima zi după ieşirea din carantină

În cel mai mare focar de coronavirus din ţară, oamenii au făcut primii paşi în libertate după o lună şi jumătate de izolare. Suceava a intrat în carantină la 593 de cazuri COVID şi a ieşit acum când are 600 de bolnavi.

de Redactia Observator

la 14.05.2020, 23:04

Vezi și
  • Suceava a intrat în carantină pe 30 martie.
  • Sute de persoane sunt în continuare infectate în oraș.

În cel mai mare focar de coronavirus din ţară, oamenii au făcut primii paşi în libertate după o lună şi jumătate de izolare. Suceava a intrat în carantină la 593 de cazuri COVID şi a ieşit acum când are 600 de bolnavi.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă. 

La câteva ore după anunţul ministrului şi după şase săptămâni de carantină, Suceava a redevenit un furnicar. Deşi suntem încă în stare de urgenţă, oraşul e plin. 

În acest moment, în jurul oraşului Suceava au mai rămas doar cinci filtre pe drumurile naţionale. Însă şi acestea vor fi ridicate gradual în zilele următoare. Nu mai sunt opriţi toţi şoferii, doar din când în când câte unul, pentru a vedea exact unde merg. 

Oamenii şi-au luat oraşul înapoi. Au ieşit în pieţe, au ocupat fiecare bancă şi au mers să-şi plătească facturi. 

În autobuze au uitat să mai păstreze distanţa de protecţie.

Relaxarea a venit cu o zi mai devreme, prin Ordonanţa Militară 12. Şi asta deşi odată cu expirarea stării de urgenţă carantina s-ar fi ridicat automat. 

Ministrul de Interne a dat vestea oamenilor din oraş, dar şi din celelalte opt localităţi limitrofe Sucevei. 

Manuela Trifan, director executiv DSP Suceava: Ridicarea carantinei a fost și justificată de evoluția îmbolnăvirilor și a vindecărilor la nivelul județului. 

Suceava are în continuare cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate în România. 600 de oameni sunt încă bolnavi în judeţ. 

Odată cu deschiderea oraşului, călătoriile din şi spre Suceva se reiau: firmele de transport anunţă mâine primele curse cu autocarul din Suceava spre Bucureşti. În gară însă, lucrurile sunt încă neclare: Nu s-a dat încă drumul la bilete pentru că încă nu s-a dat drumul la trenuri. Încă nu se ştie când vor începe să circule iar". 

Lucsandra Săndulescu, reporter Observator: În spatele meu este drumul E85, cel care leagă Capitala de Suceava, şi pentru că ştim că acolo nu mai este carantină am vrut să vedem dacă putem ajunge practic din Bucureşti la Suceava cu autostopul. 

În mai puţin de jumătate de oră, doi şoferi s-au oferit să ne ducă spre destinaţie deși călătoriile de acest fel sunt interzise. Dacă primului nu i-a păsat că nu avem declaraţie, al doilea a fost mai prudent. 

Orașul Suceava a fost închis pe 30 martie, la 593 de cazuri Covid confirmate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Suceava în prima zi după ieşirea din carantină