Antena Meniu Search
x

A început oficial ridicarea maşinilor parcate ilegal în Bucureşti

Vânătoarea de maşini parcate ilegal în Capitală a început cu scandal! Zeci de şoferi au rămas fără autoturisme, în primele ore de la schimbarea regulilor. Mulţi s-au luat la întrecere cu platformele de ridicări, ca să scape de sancţiunile de sute de lei.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 21:51

Vezi și

Vânătoarea de maşini parcate ilegal în Capitală a început cu scandal! Zeci de şoferi au rămas fără autoturisme, în primele ore de la schimbarea regulilor. Mulţi s-au luat la întrecere cu platformele de ridicări, ca să scape de sancţiunile de sute de lei. Alţii şi-au împins maşinile prin faţa poliţiştilor. Şase platforme ale Primăriei Capitalei ridică de astăzi toate autoturismele parcate în staţiile de autobuz, pe liniile de tramvai sau pe marginea şoselei. 

Prima maşină parcată neregulamentar a fost şi prima ridicată de platforma primăriei.

În cazul de faţă, acest autoturism a fost parcat în mijlocul staţiei de autobuz. Practic, toate mijloacele de transport sunt nevoite să parcheze în şosea.

Câteva minute mai târziu, poliţiştii locali primesc o altă sesizare. 

De această dată, găsesc o maşină lăsată la câţiva paşi de Sala Palatului.

Înainte să ajungă platforma, a ajuns proprietarul maşinii. Omul dă vina pe lipsa locurilor de parcare din zonă.

În cazul în care proprietarul autoturismului reuşeşte să ajungă la maşină înainte să îi fie ridicată, el va fi sancţionat doar pentru parcare ilegală.

Ceea ce s-a şi întâmplat. Şoferul a fost amendat cu 435 de lei. Alţii au găsit un mod original să scape de sancţiune. Şi-au împins maşina pe care o parcaseră în intersecţie. 

Ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar se face doar după ce poliţistul local sau agentul rutier fotografiază maşina staţionată. Abia după cinci minute de la întocmirea procesului verbal, platforma poate fi chemată, iar autovehicolul transportat în cele două centre, de pe Bulevardul Metalurgiei şi Bulevardul Timişoara. 

Oprit pe prima bandă, pe Calea Victoriei, poliţiştii locali au aşteptat aproape 15 minute ca acest şofer să vină la autoturism. Nu s-a întâmplat acest lucru. Este dovedită staţionarea ilegală, iar platforma a fost chemată să ia maşina.

Proiectul de ridicare a maşinilor a provocat scandal între Avocatul Poporului, care susţine că poliţiştii locali nu pot decide ridicarea autoturismelor, şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Bucureştiul este sufocat oficial de peste un milion trei sute de mii de maşini, înmatriculate în Capitală. În realitate, pe străzile oraşului circulă zilnic aproape două milioane de autoturisme, în condiţiile în care numărul locurilor de parcare este de aproape 300 de mii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » A început oficial ridicarea maşinilor parcate ilegal în Bucureşti