Antena Meniu Search
x

Risc de avalanşă în Făgăraş! 15 oameni au fost salvaţi din mijlocul zăpezilor şi peste 100 de turişti au cerut ajutor la 112

Aproape o sută de oameni au sunat la 112 în ultimele 24 de ore şi au cerut ajutor pe pârtiile de schiat sau pe traseele acoperite cu zăpadă.

Vezi și

Atenţie, se mişcă muntele! Este avertismentul dat de salvamontiştii din întreaga ţară, după ce temperaturile ridicate au crescut riscul de avalanşă. Aproape o sută de oameni au sunat la 112 în ultimele 24 de ore şi au cerut ajutor pe pârtiile de schiat sau pe traseele acoperite cu zăpadă.

Doar cu elicopterul se poate ajunge la turiştii care cer ajutor pe munte. Ieri, 15 persoane au fost surprinse de avalanşă în Făgăraş. Doi tineri au fost scoşi cu greu de sub zăpadă şi transportaţi la spital.

Este cea mai periculoasă perioadă din an, spun salvamontiştii. Din cauza temperaturilor ridicate, schiorii care se aventurează pe pârtiile neamenajate pot oricând declanşa o avalanşă.

Aproape o sută de oameni au cerut ajutor la 112 în acest weekend. Mulţi au rămas blocaţi pe munte, alţii au fost surprinşi de gheaţa desprinsă de pe versanţi.

În judeţul Mureş, un turist s-a rănit grav într-o drumeţie. A fost imobilizat într-o targă şi purtat câteva ore până la prima cabană.

Ovidiu Bodean, director Serviciu Public Salvamont Hunedoara: "Am început anul trecut cu o avalanşă cu două victime, am sfârşit anul trecut iarăşi cu o avalanşă cu o victimă."

Salvatorii şi-au luat cu ei pe munte şi câinii antrenaţi, ca să găsească mai repede victimele îngropate în nămeţi.

Au fost multe intervenţii şi în Poiana Braşov.

Cătălin Petrescu, salvamont Braşov: "Din păcate, nu sunt aşa mici accidentările, sunt şi unele mai serioase. până ieri, am avut 169 de astfe lde evenimente."

Iar în Sinaia, 4 turişti care au rămas blocaţi cu autoturismul în zăpadă au fost scoşi de jandarmi, după patru ore de stat în frig la cota 1.400. 

În aceste condiţii, autorităţile îi avertizează pe cei care pleacă la drum în zonele montane să fie echipaţi corespunzător, dotaţi cu lopeţi şi material antiderapant. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Risc de avalanşă în Făgăraş! 15 oameni au fost salvaţi din mijlocul zăpezilor şi peste 100 de turişti au cerut ajutor la 112