Antena Meniu Search
x

Avertisment pentru cei care merg de Paște la munte! MAI: ​"Nu vă lăsaţi înşelaţi de vremea caldă​"

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) transmite că riscul de producere a avalanşelor în Masivul Bucegi este ridicat.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) transmite că riscul de producere a avalanşelor în Masivul Bucegi este ridicat și îi sfătuieşte pe turişti să urce pe munte doar cu telecabina şi să nu îndepărteze din zona Babelor şi a Sfinxului.

"Nu vă lăsaţi înşelaţi de vremea caldă, pe Platoul Bucegi există un risc ridicat de avalanşă! Sunt vizate toate traseele montane care pornesc din Buşteni către crestele Bucegilor.

Vă sfătuim să urcaţi pe munte doar cu telecabina şi să nu vă îndepărtaţi din zona Babelor şi a Sfinxului", a transmis, pe Facebook, Ministerul Afacerilor Interne.

Turiştilor care vor petrece sărbătorile la munte li se recomandă să se informeze înainte de plecare cu privire la condiţiile meteo şi la starea traseului, respectiv dacă este marcat şi deschis publicului, dar şi să aibă echipament adecvat.

Potrivit MAI, peste 350 de jandarmi montani sunt pregătiţi să vină în sprijinul cetăţenilor şi vor monitoriza zonele pe care turiştii le frecventează în această perioadă a anului.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Avertisment pentru cei care merg de Paște la munte! MAI: ​"Nu vă lăsaţi înşelaţi de vremea caldă​"