Antena Meniu Search
x

Curs valutar

BNR a lăsat cel mai mare stadion de tenis din România să se degradeze şi cere pe el 35 de milioane de euro. L-a cumpărat cu 200.000 de dolari

Ameninţată cu judecata de Ion Ţiriac, Banca Naţională contraatacă. A permis accesul presei în complexul pe care cel  mai bogat român ar vrea să-l cumpere.

de Redactia Observator

la 06.10.2017 , 21:36

Ameninţată cu judecata de Ion Ţiriac, Banca Naţională contraatacă. A permis accesul presei în complexul pe care cel  mai bogat român ar vrea să-l cumpere. Banca cere 35 de milioane de euro, Ţiriac oferă doar două. Spune că locul în care el a scris istorie e acum o ruină. Baza sportivă se dechide doar cu recomandare sau la vizite oficiale.  

Vopsea scorojită, geamuri murdare, scaune vechi. Aşa arată Arena Centrală din complexul de 17 hectare deţinut de Banca Naţională în centrul Capitalei. Peisajul este completat de igrasia din zona vestiarelor şi a crăpăturilor uriaşe din zidurile construcţiei. Pe acest teren joacă tenis doar angajaţii Băncii şi prietenii lor. Turneele profesioniste sunt interzise.

Mugur Şteţ, reprezentant BNR: "Nu poate fi folosită dintr-un motiv simplu, trebuie consolidată. Are grad seismic 2 si 3." 

Vezi și

Reprezentanţii băncii spun că nici investiţii majore nu au voie să facă. Legea le-ar interzice asta: "A investi în alte imobiliare decât cele care sunt necesare ţie înseamnă a finanţa deficitul bugetar."

Aşadar, cea mai mare arenă de tenis din România are soarta pecetluită: va ajunge o ruină. Asta dacă nu o cumpără cineva. Ion Ţiriac a făcut prima ofertă. Doar că banca are alte pretenţii. Unele mult mai mari.

Ion Ţiriac ameninţă că va da în judecată Banca Naţional pentru că nu ar fi respectat nişte protocoale care impuneau întreţinerea arenelor. Între timp, a acordat Ungariei licenţa turneului ATP care se disputa până anul trecut la Bucureşti şi care aducea între 20 şi 30 de milioane de euro României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » BNR a lăsat cel mai mare stadion de tenis din România să se degradeze şi cere pe el 35 de milioane de euro. L-a cumpărat cu 200.000 de dolari