Antena Meniu Search
x

Riscăm amenzi uriaşe, dacă nu renunţăm la paharele din plastic

Românii trebuie să renunţe la obiectele din plastic de unică folosinţă şi caută alterntive. Paharele, tacâmurile, paiele şi chiar beţişoarele pentru urechi nu dispar, ci se transformă. Vom găsi la rafturi aceleaşi produse, dar din materiale biodegradabile, din amidon de porumb, mai exact.

de Redactia Observator

la 22.05.2019, 21:49

Vezi și

Românii trebuie să renunţe la obiectele din plastic de unică folosinţă şi caută alterntive. Paharele, tacâmurile, paiele şi chiar beţişoarele pentru urechi nu dispar, ci se transformă. Vom găsi la rafturi aceleaşi produse, dar din materiale biodegradabile, din amidon de porumb, mai exact. Vor fi însă şi de 5 ori mai scumpe faţă de ce există acum pe piaţă.

Decizia de a scăpa de plastic intră în vigoare în 20 de zile, dar trebuie aplicată în următorii doi ani.

Paharele din material biodegradabil, de cinci ori mai scumpe decât cele din plastic

Trebuie să înţelegem importanţa protejării naturii, este motivaţia principală care stă la baza deciziei Consiliului Uniunii Europene.

Astfel încât să nu mai vedem scene precum cele din judeţul Argeş.

Imaginile au fost surprinse în urmă cu două săptămâni. Viitura a scos la suprafaţă mii de peturi şi multe alte plastice aruncate în pădure de localnici şi de turişti.

Autorităţile de la Bruxelles au interzis 9 tipuri de produse din plastic considerate periculoase pentru mediu. Astfel, paharele de unică folosinţă, tacâmurile din plastic, paiele şi chiar beţişoarele pentru urechi vor dispărea din magazine.

Produsele biodegradabile care le vor înlocui sunt şi de 5 ori mai scumpe decât cele din plastic. Se vor ieftini în timp, spun cei care le distribuie în ţară. 

Sunt însă şi mulţi români care au renunţat deja la plasticele de unică folosinţă, ai ales în bucătării. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă în doi ani nu vom scăpa de plasticul atât de nociv, România riscă amenzi uriaşe, dar şi o nouă procedură de infrigement, aşa cum s-a întâmplat în 2017, când nu am respectat regulile pentru colectarea deşeurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Riscăm amenzi uriaşe, dacă nu renunţăm la paharele din plastic