Antena Meniu Search
x

Robin Hood de România

A furat ca să-i ajute pe cei săraci. Este explicaţia, cel puţin, ingenioasă a unui tânăr de 19 ani din judeţul Iaşi ca să-şi justifice în faţa poliţiştilor mai multe furturi

Vezi și

A furat ca să-i ajute pe cei săraci. Este explicaţia, cel puţin, ingenioasă a unui tânăr de 19 ani din judeţul Iaşi ca să-şi justifice în faţa poliţiştilor mai multe furturi

Timp de un an, băiatul a furat mai multe cabluri ce conţin cupru, de la calea ferată, fără să-i pese că pune siguranţa călătorilor în pericol. Jafurile însă nu se rezumau doar la cablurile de semnalizare şi direcţionare ale căii ferate. Tânărul a mai spart şi un magazin alimentar. Câteva camere de supraveghere l-au surprins chiar în timp ce opera. 

În faţa poliţiştilor, tânărul acuzat de furt a pozat într-un soi de Robin Hood de România. Furturile de pe calea ferată, dar şi dintr-un magazin sau baruri, erau pentru o cauză nobilă, spune băiatul. Voia să ajute câteva familii sărmane. Este explicaţia pe care tânărul, care locuieşte de ceva timp fără forme legale în Valea Seacă, a găsit-o pentru cele, mai bine de, 5 furturi la activ.

Pentru ca povestea să fie şi mai credibilă, tânărul de 19 ani a spus că de la una dintre dintre spargeri, mai bine de jumătate din pradă a ajuns la o familie cu patru copii.

La doar unul dintre furturile de pe calea ferată, băiatul a făcut 70 de lei, după ce a vândut la un centru de fier vechi un cablu de 10 metri ce conţinea cupru.

Prin toate furturile comise pe calea ferată, tânărul a pus în pericol viaţa a sute de oameni care călătoresc zilnic între Paşcani şi Lespezi. Acum, băiatul este cercetat în libertate pentru furt calificat, dar pentru faptele lui riscă să stea în închisoare până la 15 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Robin Hood de România