Antena Meniu Search
x

Special: Romanca numita Vaduva Neagra, cel mai mare criminal in serie

O femeie ocupa primul loc in topul celor mai mari criminali romani. Vera Renczi, care a fost numita de criminalisti pe buna dreptate “Vaduva Neagra”, a ucis 35 de barbati in decurs de zece ani: doi i-au fost soti, iar restul amanti

Vezi și

Vera Reczi. Numele ei adevarat poate nu va spune nimic, dar in mod sigur ati auzit de numele ei de scena - Vaduva Neagra. O femeie despre care toti criminalistii au studiat in Facultate. Pana si comisarul care l-a prins pe celebrul Ramaru a avut-o pe Vaduva Neagra ca tema de licenta. "Ea a fost nascuta in Romania, in Timisoara. Era un pic solida, cu ochi albastri, un par foarte frumos coafat", a spus Traian Tandin.

Pe vremea in care Goe tragea alarma in tren, pe vremea in care birjarii te duceau la bulivar, intr-o casa boiereasca venea pe lume Vera. Tatal ei era un mare om de afaceri din Ungaria, iar mama ei se tragea din nobilimea maghiara stabilita in Romania.

In ciuda averii impresionante a familiei, Vera a avut o copilarie deosebit de trista si singuratica. Mama ei a murit inainte sa-si vada fetita la scoala, iar tatal era plecat cu lunile in calatorii de afaceri.

In 1916, cand Romania a intrat in primul Razboi Mondial, familia si-a mutat resedinta peste granita in Berkerek, un oras din Banatul sarbesc. Vera avea atunci 13 ani. De cum a ajuns in Berkerek, Vera a fost inscrisa la un liceu de fete. Insa gandul ei nu prea era la scoala. Era deosebit de frumoasa, stia asta si nu avea pic de control. "Inca din timpul in care era eleva a inceput o viata sexuala foarte intensa. Cu foarte multi elevi, cu studenti si nu in ultimul rand cu barbati casatoriti. Ii insira ca pe margele".

Ea era centrul barfelor si al scandalurilor din targ si rusinea tatalui. Cine ar fi crezut ca Vera va ajunge o sotie respectabila? Karl a crezut. Era un bancher austriac, extraordinar de bogat, care locuia intr-un castel in Berkerek. "S-a indragostit orbeste de ea incat i-a propus sa o ia de nevasta. Si s-a mutat in castelul lui. A dat nastere unui copil si parea ca se linisteste in privinta relatiilor sexuale", a mai povestit Tandin.

Nu se linistise. Se abtinuse si nu dorea sa-si insele sotul. Asa ca l-a facut sa dispara. Vera le-a spus tuturor plangand ca a fost parasita. Toti apropiatii au consolat-o. Era o sotie abandonata, o mama singura. Una care a inceput sa poarte doliu, fara ca nimeni sa-si puna intrebari.

Joseph apare printre scaune si se apropie de scena.Are o masca de bal pe fata. Si-a dat jos valul negru abia cand l-a cunoscut pe Joseph Renczi. Un Casanova al vremurilor, extrem de bogat, pe care nicio femeie nu reusise sa-l puna la punct. Era o provocare pentru Vera. I-a pus verigheta pe deget si l-a adus la castel. Nimeni nu l-a mai vazut dupa.

Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca o castelana ar fi in stare de crima. De data asta, Vera si-a consumat doliul in petreceri deochiate la Viena, de unde venea la palatul din Berkerek cu cate un amant - militari, afaceristi, spioni.

Ultimul amant disparut, insa, avea o familie. Sotia lui a aflat de relatia lui cu Vera. A aflat si de celelalte disparitii si a dat povestea mai departe la gazeta. Jandarmii au venit la castel si au rugat-o pe Vera sa ii conduca la subsol. Imaginati-va cum au reactionat oamenii in uniforma cand au vazut 35 de sicrie de zinc.

Vera a inceput sa le faca prezentarea. S-a oprit la fiecare in parte si a facut o confesiune. In primul sicriu era primul ei sot, Karl. In al doilea, Joseph, pe care l-a inchis inainte de a-si da ultima suflare. Urmau pe rand amanti si s-a oprit la sicriul cu numarul 12 unde a inceput sa planga. Era chiar baiatul ei, Lorenzo, care ar fi platit cu viata pentru ca aflase de secretul diabolic al mamei.

In mijlocul sicrielor, Vera avea un fotoliu, o sticla de sampanie si doua pahare. Spunea ca in fiecare seara vorbea cu fantomele amantilor ei. "Se hranea cu ceea ce facuse, pur si simplu, in amintirea actelor sexuale pe care le avusese. Boala ei de nimfomanie se manifesta de data asta foarte ciudat, in sensul ca ea voia sa fie ultima femeie din viata barbatului pe care-l avea. Dupa ce aveau relatii intime inchinau un pahar de sampanii intime, in care ii punea arsenic. Si gata".

Initial, a fost condamnata la moarte. Sentinta preschimbata ulterior in inchisoare pe viata. In cele din urma, Vera a ajuns intr-un sanatoriu unde a si murit cu putin inainte de inceperea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Stiti ce spune o tarantula cand isi intalneste iubitul? Ii spune „O sa fiu ultima femeie din viata ta". Exact asta spunea in marturiile date anchetatorilor si adevarata Vaduva Neagra. Cel mai prolific criminal roman din toate timpurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Special: Romanca numita Vaduva Neagra, cel mai mare criminal in serie