Antena Meniu Search
x

Două filme româneşti la a 64-a ediţie a Berlinalelor

Actriţele românce au fost în centrul atenţiei la festivalul de film de la Berlin! Cosmina Stratan, protagonista filmului "După dealuri", şi Maria Drăguş, actriţă de origine română, au fost incluse în programul "Shooting Stars", un grup de elită a celor mai promiţători actori europeni.

Vezi și

Româncele vor defila şi pe covorul roşu, în acestă seară. 

"Chiar mi-am dorit să fiu aici. Acesta e diferenta între prezenţa de la Cannes şi cea de la Berlin. Am avut timp să îmi doresc să fiu aici şi mi se pare o şansă pentru orice actor", spune Cosmina Stratan.

Cosmina a vorbit despre alegerile ei dar şi despre filmul care a propulsat-o în lumea cinematografiei, "După dealuri", în regia lui Cristian Mungiu, premiat de două ori la Cannes.

În acelaşi grup de elită a tinerelor talente, la categoria Shooting Stars, e prezentă şi Maria Drăguş. Ea însă reprezintă Germania.

"Aş vrea foarte mult să lucrez şi în România. Mi-ar plăcea foarte mult! Deocamdată lucrez în Germania şi dacă s-ar întâmpla să merg şi în State. Cine ştie? Dar aş vrea foarte mult să lucrez şi în limba mea maternă", a spus Maria Drăguş.

A 64-a ediţie a Berlinalelor aduce în prim plan patru sute de filme printre care şi două filme româneşti. Este vorba despre filmul lui Corneliu Porumboiu, "Al doilea joc", şi "Pădurea e ca muntele, vezi?", o co-producţie româno-germană.

Cele două pelicule fac parte din categorii aflate, însă, în afara competiţiei oficiale. Anul trecut,filmul "Poziţia Copilului" a lui Călin Peter Netzer a luat Ursul de aur.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Două filme româneşti la a 64-a ediţie a Berlinalelor