Antena Meniu Search
x

Românii s-au cam săturat de oraş. Aşa că se mută, din ce în ce mai mulţi, în afara lui

Aşa că se mută, din ce în ce mai mulţi, în afara lui. Pe scurt, în timp ce unele regiuni ale României se depopulează, altele cunosc un boom demografic.

Vezi și

Aşa că se mută, din ce în ce mai mulţi, în afara lui. Pe scurt, în timp ce unele regiuni ale României se depopulează, altele cunosc un boom demografic. Este concluzia unui studiu al Institutului Naţional de Statistică.

Există şi localităţi care şi-au dublat sau chiar triplat numărul de locuitori. 

Floreştiul este localitatea din România a cărei populaţie a crescut cel mai mult în ultimii 10 ani. S-a triplat, a ajuns de la 7.600 de locuitori în 2007, la peste 33.000 în 2017.

Principalul motiv al dezvoltării acestei comune, dar şi al celor de lângă alte oraşe mari este faptul că s-a construit foarte mult la preţuri accesibile faţă de oraşele lângă care se află.

În timp ce în Cluj-Napoca preţul unui apartament dintr-un bloc nou ajunge şi până la 1.500 de euro pe metru pătrat, în Floreşti se găsesc apartamente cu 700 de euro metrul pătrat, adică jumătate din preţul Clujului.

Totuşi, aceste localităţi depind în mare măsură de resursele marilor centre universitare. În fiecare dimineaţă, drumurile care duc spre Cluj se umplu de maşini ale celor ce studiază, muncesc sau îşi duc copiii la şcoală acolo.

Aşadar, atâta timp cât aceste localităţi vor depinde de marile oraşe, vor aduce nu numai beneficii, ci vor afecta piaţa muncii şi nivelul salarial al acestora, vor îngreuna traficul şi, aşa cum spune studiul INS, aglomerează unele zone şi lasă altele să moară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii s-au cam săturat de oraş. Aşa că se mută, din ce în ce mai mulţi, în afara lui