Antena Meniu Search
x

Românii s-au relaxat într-o duminică în care au fost 22 de grade

A fost duminica distracţiei în aer liber, cu soare şi temperaturi de 22 de grade Celsius. Românii au ieşit din case în toată ţara, să redescopere natura de care le-a fost dor întreaga iarnă. Şi-au instalat rulotele la munte şi au întins mesele pe pajişti.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 00:06

Vezi și

A fost duminica distracţiei în aer liber, cu soare şi temperaturi de 22 de grade Celsius. Românii au ieşit din case în toată ţara, să redescopere natura de care le-a fost dor întreaga iarnă. Şi-au instalat rulotele la munte şi au întins mesele pe pajişti. Alţii au pornit în drumeţii prin mijlocul pădurilor sau au pornit pe mare, într-o excursie cu velierul.

Înaltă de 15 metri, cascada Beuşniţei îşi revarsă nervoasă spuma de culoarea perlei peste pietrele acoperite de muşchi. Primăvara, debitul apei e mai mare ca niciodată, aşa că foarte mulţi turişti merg să admire acum minunile ascunse în una dintre ultimele păduri virgine ale Europei.

Zona abundă în cascade care îţi taie respiraţia. Cine ajunge în Cheile Nerei, nu poate rata Ochiul Beiului, în faţa căruia rămâi pur şi simplu hipnotizat. Apa de o culoare ireală, ce nu îngheaţă niciodată, e plină de peşti sălbatici.

Şi cum nu există nicio drumeţie fără popas, turiştii îşi recapătă forţele la păstrăvăria veche de 60 de ani din Parcul naţional, în faţa unei porţii de peşte prăjit, cu mujdei.

Vremea frumoasă a umplut şi Valea Cerbului din Buşteni, unde s-au instalat deja primii rulotişti. Au lăsat în urmă oraşele aglomerate şi s-au mutat cu totul la munte.

De soare şi de linişte au parte şi cei care preferă o plimbare cu velierul pe mare. Pentru 100 de lei de persoană, turiştii se pot relaxa în larg timp de două ore. Sunt pe mâini bune, pentru că la cârmă se află un fost căpitan de navă. Dacă nu aţi ieşit încă în natură, mai aveţi timp şi mâine, când vor fi şi 24 de grade Celsius. De marţi însă, revin ploile, iar temperaturile vor scădea din nou cu 10 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Românii s-au relaxat într-o duminică în care au fost 22 de grade