Antena Meniu Search
x

Sute de români s-au întors în țară, din Spania, grație unor zboruri de repatriere

După luni întregi în care criza mondială i-a izolat departe de case, peste 200 de români şi-au strâns astăzi din nou familia în braţe. Din Spania, două aeronave i-au adus în siguranţă pe Aeroportul Henri Coandă. 

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 22:01

Vezi și
  • Zboruri de repatriere din Madrid și Barcelona au ajuns pe Aeroportul Henri Coandă.
  • Românii repatriați vor sta câte două săptămâni în izolare.

Mulţi dintre ei aveau bagajele pregătite încă din martie. Plecaseră în Peninsula Iberică pentru o scurtă vacanţă, dar nu s-au mai putut întoarce. 

Dacă pe unii, pandemia i-a prins în vacanţă, prin ţări străine, pe alţii i-a prins la locul de muncă. Şi tuturor le-a blocat drumul spre casă. 

Zborurile de repartriere din Madrid şi Barcelona au fost salvarea pentru cei peste 200 de oameni care au apelat la consulate pentru ajutor. 

În aeroport, printre ei, l-am întâlnit şi pe Andrei. După aproape 20 de ani în care a locuit şi a muncit în Ibiza, s-a întors definitiv acasă. Pentru el, zborul a fost plin de riscuri. 

Andrei Rus: Am coborât peste 150 de persoane din toată Spania. Nu se ştie care, de unde a venit şi care în ce stare de sănătate a fost, ne-am aşteptat măcar nişte geluri dezinfectante pe mâini şi la picioare sau o poartă de dezinfectare în momentul în care intrăm. Nu s-a întâmplat nimic de genul acesta. Am trecut prin aeroport întrebaţi de acte, de sănătate şi unde ne izolăm. 

Bărbatul a mai avut câteva încercări eşuate de a se întoarce acasă, dar zborurile i-au fost anulate. De data aceasta, nici nu şi-a mai anunţat familia că vine. 

Andrei Rus: Nu voiam să zic: vin acasă definitiv şi eu să rămân blocat în aeroport sau în altă parte. Acest zbor a fost anunţat mi se pare marţi noaptea şi joi a plecat avionul. Foarte din scurt. Şi lumea nu are posibilitate să se pregătească, dar a fost binevenit.

Pentru cei 200 de români, urmează două săptămâni de izolare la domiciliu. Astăzi, alţi zeci de români s-au întors acasă din Malaga. Iar peste două zile, sunt programate alte zboruri de repatriere din Madrid şi Barcelona.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de români s-au întors în țară, din Spania, grație unor zboruri de repatriere