Antena Meniu Search
x

România, împărţită în două: Furtuni şi vijelii în nordul ţării; vreme călduroasă în sud

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de furtuni şi vijelii (pentru Bihor şi Satu Mare, dar şi Maramureş).

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de furtuni şi vijelii (pentru Bihor şi Satu Mare, dar şi Maramureş).

Sâmbătă, în nord, nord-est şi centru vrea va fi normal din punct de vedere termic, însă instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Sunt aşteptate averse şi descărcări electrice în Maramureş, local în Transilvania şi Moldova, precum şi în zonele de munte. În restul teritoriului, vremea va fi mai caldă decât ar fi normal, cerul va fi variabil. După-amiază, izolat sunt posibile ploi de scurtă durată. Vântul avea unele intensificări, la munte, potrivit ANM.

Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, iar cele minime vor fi de aproximativ 10 grade Celsius.

În București, maximele ajung la 32 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea va fi în general frumoasă, duminică. În nord-estul țării și în zona montană, îndeosebi a Carpaților Orientali, se vor înregistra ploi de scurtă durată și, posibil, descărcări electrice. În sudul țării, local, maximele ar putea depăși 30 de grade, Oltenia, în timp ce în restul zonelor maximele se vor situa în jurul mediilor climatologice specifice perioadei. Cele mai mici valori se vor înregistra în nordul Moldovei.

În Capitală, vreme în general frumoasă. La amiază, maximele vor ajunge la 30-31 de grade Celsius.

sursa: antena3.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » România, împărţită în două: Furtuni şi vijelii în nordul ţării; vreme călduroasă în sud