Antena Meniu Search
x

Italianul milionar din Piteşti reţinut pentru 24 de ore spăla banii mafiei Camorra

Un milionar care a ridicat un imperiu în Piteşti a fost ridicat astăzi de mascaţi. Este acuzat că a finanţat o grupare asociată clanului mafiot Camorra.

Vezi și

Un milionar care a ridicat un imperiu în Piteşti a fost ridicat astăzi de mascaţi. Este acuzat că a finanţat o grupare asociată clanului mafiot Camorra. Suspectul este italian şi era sărac lipit când a ajuns la noi, povestesc procurorii. Între timp însă, a reuşit să înfiinţeze mai multe firme şi să spele bani pentru cel mai de temut cap al mafiei napoletane. A ridicat la Piteşti 400 de case, centre Spa şi o locuinţă ca un palat. 

Nicola Inquieto. Unul dintre cei mai mari finanţatori ai lui Michele Zagaria, lider al clanului mafiot Camorra. O grupare investigată de peste 40 de ani în Italia. Zagaria a fost arestat, în 2011. Caracatiţa a funcţionat în continuare, prin afaceri bine puse la punct şi în România, spun anchetatorii. 

Inquieto vorbeşte despre angajaţii din imperiul pe care îl deţine în Piteşti. Unul dintre cele mai mari centre spa din România, un complex de peste 400 de apartamente şi un palat de peste o mie de metri pătraţi.

În urmă cu trei luni, italianul l-a invitat pe primar să taie panglica la inaugurarea spa-ului. În această dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la crimă organizată au descins în toate proprietăţile lui. Au intrat în palatul din Piteşti al lui Inquieto asistaţi de ofiţerii de la antimafie, din Italia. Unii pe poartă, alţii peste gard. Pe poarta impunătoare din ciment stau iniţialele italianului. În curte e o fântănă atât de mare că aproape că te face să arunci un bănuţ ca la Fontana di Trevi. În mijlocul casei este o piscină cât un bazin olimpic. 

"Am luat-o ca şi o afacere de familie cum ar fi." Doar că nu a familiei lui. În 2002 Nicola Inquieto şi fratele lui înfiinţau în România mai multe societăţi comerciale. "Acum 15 ani trăiau într-o sărăcie lucie, iar acum sunt mari oameni de afaceri în România." 

Banii pentru afaceri veneau din partea clanului Zagaria, afiliat binecunoscutei grupări Camorra, spun procurorii. Prin 4 societăţi s-a construit imperiul piteştean. Milioane care se spălau aici se întorceau la Zagaria curate ca lacrima. "Zeci de milioane de euro, venite din traficul internaţional de droguri, pe care membrii Camorra le spală."

În această dimineaţă anchetatorii italieni au descins şi peste fratele lui Nicola Inquieto. În Napoli. L-au scos, mascat, dintr-un palat aproape la fel de mare ca cel al fratelui lui.

"Prezenţa membrilor Zagaria, a oamenilor lui Michele Zagaria, acolo, în România, este acceptată de mulţi ani." O spune unul dintre jurnaliştii italieni care urmăreşte de ani de zile activitatea clanurilor mafiote. "România este o imensă oportunitate pentru mafie. De când a intrat în UE, România a devenit o nouă frontieră pentru mafie. Vin banii, se construiesc infrastructuri, se contruiesc străzi, autostrăzi, şcoli, stadioane. În România sunt multe oragnizaţii mafiote prezente."

În luna septembrie a anului trecut, Manzo Gaetano, cunoscut ca fiind contabilul grupării Camorra, a fost arestat în România, la Cluj.

Nicola Inquieto, reţinut astăzi pentru spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, urmează să fie extrădat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Italianul milionar din Piteşti reţinut pentru 24 de ore spăla banii mafiei Camorra