Antena Meniu Search
x

OBSERVATOR SPECIAL: Romania, patria recordurilor

O lume intreaga a vazut, ieri, doar trei culori: albastru, galben si rosu! Este cel mai mare si mai frumos cadou pe care l-a primit Romania. Un tricolor cat istoria ei de mare

Vezi și

Aproape opt hectare. Peste cinci tone. Mai mult de 200 de voluntari. Rezultatul? Un tricolor despre care vorbeste absolut toata lumea, din America in Madagascar.

Poate - peste ani - se vor face steaguri si mai mari. Dar e greu de crezut ca se va mai naste cineva la fel de mare ca Nadia Comaneci. De aproape 40 de ani, are locul ei in Academia Recordurilor Mondiale. Cele mai multe note de 10 obtinute vreodata la Olimpice. Nu numai ca a primit atunci sapte note perfecte, dar nimeni nu a mai obtinut de atunci nota 10 la vreo editie a Jocurilor Olimpice.

Tot din gimnastica vine si un alt record mondial de care ne mandrim - cel mai de succes cuplu de antrenori din lume: Octavian Bellu si Mariana Bitang. Au obtinut impreuna peste 250 de medalii. Imaginati-va ca multumita acestor doi romani de aur, imnul nostru s-a auzit peste tot in jurul lumii, la toate competitiile.

Lupta pentru tricolor si pentru mandria nationala, nu tine cont de varsta. Asta a demonstrat Constantina Dita Tomescu, atleta care a castigat un maraton olimpic la 38 de ani, devenind - astfel - cea mai in varsta campioana in aceasta ramura a atletismului.

Cleopatra Stratan a ajuns deja la scoala. Dar nimeni nu poate uita cum a sustinut un concert de doua ore, live, la doar trei ani. Daca noi n-am uitat, nici Cartea Recordurilor n-a uitat. Are mai multe recorduri mondiale - toate incep cu Cel mai tanar interpret: de succes, care a inregistrat un album, care a sustinut un concert live in fata unui public mare, care a ajuns in topul muzical si care a obtinut trei premii.

"A fost odata ca-n povesti, a fost ca niciodata, din rude mari imparatesti, o prea frumoasa fata." Asa incepe cel mai lung poem de dragoste din lume, care l-a adus pe Mihai Eminescu in Cartea Recordurilor si nu numai aici. NASA il iubeste atat de mult incat i-a pus numele pe cer. Nu pe Luceafar, respectiv, pe Venus, ci pe planeta vecina, Mercur. Exista acolo un crater care poarta numele poetului nostru national.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » OBSERVATOR SPECIAL: Romania, patria recordurilor