Antena Meniu Search
x

România, printre cele mai bune ţări în care să munceşti de acasă

Românii sunt printre norocoşii pandemiei pentru că au printre cele mai bune condiţii din lume pentru a munci de acasă. Mai exact, internetul e rapid şi ieftin. Mai bine decât la noi ar fi doar în Canada şi în Marea Britanie, arată un studiu realizat de o publicaţie din Regat.

de Lorena Rădulescu

la 10.01.2021, 22:53

Vezi și
  • România ocupă locul trei în topul ţărilor cu cele mai bune condiţii pentru a lucra de acasă.
  • România este depăşită în acest top de Canada şi de Marea Britanie.

Maria lucrează la o companie de asigurări. Este angajată de şapte luni, dar nici până acum nu şi-a cunoscut colegii pentru că de la început a lucrat numai de acasă.

Maria Mateescu, angajat: Lucrez de acasă din luna iulie, fiind şi prima lună în care m-am angajat. De la început am ştiut că va fi în regim work from home. Pot să zic că la început mi-a surâs ideea. Cred că este mult mai relaxant. Stai pe canapea în livingul tău propriu, cu o cană de cafea, parcă nu mai simţi aşa presiunea superiorilor de la muncă, cum se întâmplă la birou în fiecare zi.

Alţii lucrează de aproape un an de acasă şi nici nu prea mai vor să se întoarcă la birou.

Iar studiile din străinătate explică şi de ce: suntem pe locul trei în lume în topul celor mai bune ţări pentru telemuncă, cu internet de mare viteză şi care costă şi foarte puţin. 

Sorina Faier, manager resurse umane: Dacă la începutul pandemiei peste 50 la sută dintre angajaţi şi-ar fi dorit să lucreze de acasă, acum un studiu recent arată că peste 80 la sută dintre angajaţi şi-ar dori şi post pandemie să lucreze de acasă. 

România a devenit în ultimii ani centru tehnologic pentru Europa Centrală și de Est, mai remarcă jurnaliştii străini

Corina Diaconescu, manager resurse umane: Românii s-au dovedit a fi extrem de adaptabili în toată această perioadă pandemică. Viteza la internet ajută foarte mult şi, cumva, ne-a permis să ne desfăşurăm activitatea în bune condiţii, fără să avem dificultăţi de natură tehnică, iar abilităţile românilor de a lucra cu toate aceste device-uri sunt recunoscute. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care marile companii de IT au fost interesate de România şi sunt în continuare interesate pentru că există aici un bazin de talente extrem de interesant pentru ei.

Canada oferă cele mai multe condiţii pentru a lucra de acasă

Cea mai bună țară din lume pentru "munca de acasă" este Canada, care are chirii ieftine şi viteză mare la internet. 

Specialiştii spun că avantajul muncii de acasă este că te poţi conecta de oriunde.

Sorina Faier, manager resurse umane: Telemunca ne ajută să nu mai avem graniţe. Putem să ne facem programul aşa cum ne dorim noi.

Dar dacă vă gândeaţi deja să lucraţi dintr-un loc exotic, trebuie să mai ştiţi că Thailanda ocupă locul 18 în clasament, iar Brazilia poziţia 35.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » România, printre cele mai bune ţări în care să munceşti de acasă