România, obligată să returneze 15 milioane de lei investiţi în Bursa de peşte de la Tulcea
România trebuie să dea înapoi banii pentru Bursa de Peşte din Tulcea, un proiect eşuat încă din start. Pentru că doar două tranzacţii s-au făcut acolo, în cele opt luni de la inaugurare, Europa ne cere înapoi cei 15 milioane de lei investiţi.
România trebuie să dea înapoi banii pentru Bursa de Peşte din Tulcea, un proiect eşuat încă din start. Pentru că doar două tranzacţii s-au făcut acolo, în cele opt luni de la inaugurare, Europa ne cere înapoi cei 15 milioane de lei investiţi. Anunţul, făcut de ministrul Agriculturii, nu a ajuns însă până la angajaţii bursei.
Este anunţul făcut de ministrul Agriculturii, la opt luni de la inaugurarea Bursei de peşte de la Tulcea. Un loc ridicat cu fonduri europene, în care pescarii din Deltă îşi pot aduce capturile pentru a fi valorificate.
Pentru că nu şi-a îndeplint obiectivele, însă, banii trebuie returnaţi.
- Un angajat din Spania şi-a păcălit angajatorul timp de 6 ani. Deşi n-a mai venit la muncă, nimeni nu a observat...
- Prăpastia dintre şefi şi angajaţi e uriaşă: ce gândesc unii despre ceilalţi - studiu
- Reformă pe piaţa muncii. Încă o ţară din UE reduce orele de lucru pe săptămână
- 2 aprilie, evenimente importante care au avut loc în această zi de-a lungul timpului
- 2 aprilie, Sfântul Cuvios Tit. Sărbătoare importantă în calendarul ortodox
Toate aceste veşti n-au ajuns, însă, la bursa de peşte din Tulcea, unde angajaţii îşi vedeau astăzi de treabă.
Bursa de peşte a fost dată în folosinţă în grabă, în luna martie, când ar fi expirat termenul oferit de Comisia Europeană. Rolul ei era de a salva industria de pescuit a României, în condiţiile în care 85 la sută din peştele vândut la noi este importat.
Doar anul trecut, am consumat peste 80 de mii de tone de peşte din ţări precum Bulgaria, Grecia, Turcia, Olanda sau Spania.
Reprezentanţii bursei spun că raportul Curţii de Conturi despre care vorbeşte acum ministrul a fost făcut în vară, cât încă nu exista activitate. Acum, însă, bursa ar avea contracte cu 11 furnizori şi ar livra deja în magazine scrumbie afumată şi batog de rechin.
Reprezentanţii bursei spun că au tranzacţionat până acum 49 de tone de peşte.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰