Antena Meniu Search
x

Video România riscă să devină un azil. Dr. Deliana Predoi: "Datele sunt extrem de îngrijorătoare"

În timp ce sistemul de sănătate se zbate să facă faţă pandemiei de coronavirus, nu trebuie să uităm şi de celelalte probleme care apasă pe umerii noştri. Una este declinul fulminant al populaţiei.

de Redactia Observator

la 03.02.2021, 14:12

Vezi și
  • Dr. Deliana Predoi, medic supraspecializat în reproducere umană asistată, invitat la Observator

Practic, dacă se menţine actualul ritm, în care România pierde 350 de locuitori pe zi, în 30 de ani, ţara noastră riscă să ajungă un imens azil de bătrâni.

Datele Eurostat, confirmate de raporturile ONU, arată că vom mai fi, până în 2050, doar 16 milioane, iar efectele vor fi dramatice.

Două sunt motivele majore pentru acest declin îngrijorător: emigrarea şi natalitatea tot mai scăzută. Nivelul scăzut de trai, corupţia şi grija zilei de mâine sunt motivele care au împins milioane de români dincolo de graniţe, în căutarea unui trai mai bun.

Aceleaşi motive îi determină pe tinerii rămaşi acasă să aducă pe lume mai puţini copii, în comparaţie cu părinţii şi bunicii lor sau, din ce în ce mai des, problemele de fertilitate.

"Într-adevăr, datele sunt extrem de îngrijorătoare și nu e chiar atât de mult 30 de ani. 2019 a fost anul cu scăderea cea mai mare a natalității. Cred că 178.000 de copii s-au născut, foarte îngrijorător. Pleacă mulți români aflați la vârsta fertilă și a început să scadă adresabilitatea către specialiști a oamenilor care au probleme de fertilitate", a explicat dr. Deliana Predoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » România riscă să devină un azil. Dr. Deliana Predoi: "Datele sunt extrem de îngrijorătoare"