Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România s-a mutat la mare!

În zi de sărbătoare, România s-a mutat la mare. Aproape un sfert de milion de turişti sunt în acest moment în staţiunile de pe litoralul românesc.

de Redactia Observator

la 16.08.2014 , 11:14

În zi de sărbătoare, România s-a mutat la mare. Aproape un sfert de milion de turişti sunt în acest moment în staţiunile de pe litoralul românesc.

Minivacanţa de Sfânta Maria a început cu nervi pe Autostrada Soarelui. După nebunia din trafic, turiştii au început goana pentru un loc de cazare. La intrarea în staţiuni, localnicii i-au agăţat cu "ofertele zilei".

Aerul condiţionat creşte cu o sută de lei preţul la care poate fi închiriat un apartament într-un bloc din Mamaia. În total, 500 de lei pe noapte. Doamna care-şi închiriază casa ştie foarte bine că la hotelurile din Mamaia, turiştii n-au nicio şansă să mai găsească o cameră liberă. Deşi o noapte de cazare costă mai mult decât la un hotel de patru stele de pe Coasta de Azur. Chiar şi o mie de lei.

Vezi și

S-a văzut asta şi în parcările din faţa hotelurilor, unde a fost imposibil să-ţi laşi maşina chiar şi pentru câteva ore. La prânz, valul de turişti a inundat plajele. Iar hotelierii profită din plin de cel mai aglomerat week-end pe litoral. Unde totul costă. Iar tarifele sunt mult mai mari decât în restul săptămânii. De fapt, cele mai mari de până acum.

Până şi şezlongul e mai scump dacă e mai aproape de valuri. Aproape un sfert de milion de turişti au ales să-şi petreacă minicavanţa de Sfînta Maria pe nisip românesc. Asta, oficial. În realitate sunt mult mai mulţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » România s-a mutat la mare!