Antena Meniu Search
x

Tot mai mulţi români preferă bicicleta, dar pedalează printre obstacole

Tot mai mulţi români aleg transportul cu bicicleta pentru a merge la serviciu, la magazin sau ca să-şi plimbe copiii în aer liber.

Vezi și

Tot mai mulţi români aleg transportul cu bicicleta pentru a merge la serviciu, la magazin sau ca să-şi plimbe copiii în aer liber. Potrivit unui studiu recent, pe un eşantion de 2.300 de oameni, rezultă că 13% dintre ei au ales să meargă la muncă pe 2 roţi.

În Bucureşti, printre maşinile care mai mult stau, decât să meargă, se strecoară, uşor, câţiva biciclişti. 

Andrei a ales bicicleta pentru a merge la serviciu. Între casa lui şi locul de muncă sunt cinci kilometri. Cu bicicleta îi parcurge, la orice oră, în orice zi, în maximum 15 minute. Cu maşina drumul poate dura chiar şi o oră. 

ANDREI POP, biciclist:

Te mişti foarte repede printre maşini. Ocup mai puţin loc decât o maşină, pe stradă. 

Paradoxal, Andrei lucrează la o companie care produce maşini, una care a creat condiţii şi pentru cei care aleg transportul eco.

Foarte puţine companii oferă servicii pentru cei care vor să circule pe două roţi. Am plecat prin Bucureşti pe bicicletă şi am căutat să vedem, în Centrul Capitalei, câte clădiri de birouri au rasteluri pentru parcarea bicicletelor, una din 10. Situaţia este complicată şi când vine vorba despre magazine.

Potrivit unui studiu recent, peste jumătate dintre respondenţi au declarat că ar renunţa la maşină, dacă ar primi o primă de la angajator, pentru a-şi cumpăra bicicletă. Peste 40% dintre ei cer şi rasteluri pentru parcare şi pază. Iar 32% îşi doresc duşuri la locul de muncă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Tot mai mulţi români preferă bicicleta, dar pedalează printre obstacole