Antena Meniu Search
x

Video Românii au început deja cumpărăturile pentru masa de Paște. Care sunt cele mai cerute produse

Dacă vreţi să puneţi pe masa de Paşte produse tradţionale sau bio trebuie să pregătiţi ceva mai mulţi bani anul acesta. Pandemia şi scumpirea combustibililor şi a energiei au mărit preţurile. Cu toate acestea, târgurile de profil nu duc lipsă de clienţi. La Miercurea Ciuc, nu puţini au fost cei care au început deja cumpărăturile pentru Sărbători. La mare căutare au fost cozonacii, pasca, produsele din carne şi lactate, siropurile naturale, dar şi dulciurile

de Redactia Observator

la 21.03.2022, 18:10

Vezi și

Cozonaci pufoşi, pască, turtă dulce, diferite sortimente de brânzeturi, produse din carne, pâine de casă, siropuri naturale. Iar lista poate continua. Zeci de producători din Harghita şi Covasna şi-au expus marfa la Târgul de Produse tradiţionale. Iar dacă aspectul şi gustul au atras cumpărătorii, preţurile nu prea le-au fost pe plac.

Molnar Attila, producător: ”Din păcate, preţurile au mai crescut. Cauza: ştiţi, pandemia trecută, acum a venit şi războiul asta nenorocit, preţul la combustibil, la energie e dezastruos”.

Pandemia şi războiul şi-au pus amprenta şi pe piaţa produselor bio, aşa că nu puţini au fost cei care s-au apucat să cumpere din timp cu gândul la sărbătorile de peste o lună.

Molnar Attila, producător: Totuşi, încercăm să le menţinem la un nivel cât mai accesibil. În continuare, acum aşteptăm şi de sărbători sigur or să mai crească preţurile”.

Pe acelaşi subiect

Mierea, cârnații afumați și slănina, printre cele mai cerute produse la târgurile tradiționale

Aşa că în ciuda celor minus 12 grade Celsius, Târgul a fost animat încă de la primele ore. Printre cele mai cerute produse au fost şunca, slănina, cârnaţii afumaţi, caşcavalul, pâinea de casă şi dulciurile. Dar şi mierea sau lumânările.

Târgul de Produse Tradiţionale de la Miercurea Ciuc se organizează lunar, aşa că pentru cei care nu au ajuns de această dată mai există o şansă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Românii au început deja cumpărăturile pentru masa de Paște. Care sunt cele mai cerute produse