Antena Meniu Search
x

Românii au prins gustul preparatelor bio, iar restaurantele s-au adaptat şi ele

Şi-au găsit furnizori care cultivă în sere legume care ajung în bucătării la câteva ore după ce sunt culese. Chiar dacă sunt mai scumpe decât tomatele din supermarket, pleacă zilnic spre clienţi din serele amenajate de un fost corporatist, într-un sat din Braşov.

Vezi și

Şi-au găsit furnizori care cultivă în sere legume care ajung în bucătării la câteva ore după ce sunt culese. Chiar dacă sunt mai scumpe decât tomatele din supermarket, aproape o jumătate de tonă de roşii, fără urmă de chimicale, pleacă zilnic spre clienţi din serele amenajate de un fost corporatist, într-un sat din Braşov.

Roşia ecologică de mărimea unui pepene este tot mai căutată de proprietarii restaurantelor care au înţeles că produsele fără chimicale garantează fidelitatea clienţilor. Roşiile din solariile lui Lucian Dragomir ajung, în zeci de reţete, pe masa celor care caută într-un restaurant gustul legumelor din copilărie.

În bucăria unui local din Braşov se prepară bruschete de munte cu legume de seră.

"Cand vezi in farfurie o felie dintr-o rosie care a avut un kil-două, te intrebi ce e cu ea? Oamenii la masa au reacţii de uimire, de bucurie" a spus managerul restaurantului. 

Diferenţa începe în solariile din Vad, un mic sat din Braşov, unde fostul corporatist a ales să devină, cum îi place să-şi spună, un ţăran responsabil. Cu o investiţie de 50 de mii de euro, fermierul cultivă tone de legume, certificate ecologic. 

Ce nu se vinde, se transformă în pastă de roşii, care ajunge tot în restaurante sau la clienţi. În solariile din Vad cresc soiuri diferite de roşii, cu gusturi, culori şi arome unice. 

Clienţii îşi pot culege singuri legumele din serele din Vad. Îşi pot alege chiar anumite plante din care să ducă acasă roşii tot anul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Românii au prins gustul preparatelor bio, iar restaurantele s-au adaptat şi ele