Antena Meniu Search
x

Romanii bolnavi, umiliti de functionarii care ar trebui sa-i ajute

In loc sa-i ocroteasca pe cei greu incercati de soarta, statul ii umileste. Oameni chinuiti de boala, care abia mai pot merge, trebuie sa stea cu mana intinsa in fata functionarilor ca sa-si primeasca dreptul

Vezi și

Dumnezeu i-a luat un picior. Statul roman i-a luat dreptul de a trai demn in durerea lui. Are vorba calda a unui bunic si fata brazdata de chinuri. Este victima unui sistem medical muribund si infatuat. A ajuns pana la usa medicului, pe brate, ajutat de oameni. La intrare, cei de la Directia Sociala i-au trimis un scaun cu rotile. Nu pentru a-l ajuta, ci pentru ca au aflat ca e filmat de jurnalisti.

Chinurile Golgotei sunt pentru vizita la comisia medicala de expertiza. Certificatul de handicap e provizoriu si trebuie anual reconfirmat. Fara el, batranul nu primeste pensia de 230 de lei. Iar autoritatile se asigura ca, intre timp, batranului nu i-a crescut piciorul la loc.

Medicii din comisie nu l-au anuntat ca legea - asa dura cum e- il poate, totusi, scuti de aceste drumuri. Evaluarea lui se putea face acasa sau la spitalul unde era deja internat. Pentru asta, insa, membrii comisiei ar fi trebuit sa bata ei drumul. Prin lege, transportul lor e decontat de stat. Al lui Nea Vasile nu e. Iar pasii lui durerosi sunt oricum anonimi. “Ma costa masina, de la Calugareni pana aici,100 de lei”, a spus barbatul.

Reactia sefei de la Directiei de Asistenta Sociala produce, deopotriva, revolta si sila. “Exista si dorinta ca prin prezenta personala sa demonstreze care este situatia sa medicala adevarata, astfel incat sa existe - sa spunem un "lobby" - pentru o incadrare mai favorabila a acelei persoane”, a declarat Floarea Vasile, director DGASPC Prahova.

Holurile Directiei sunt scena aceleasi povesti, cu actori diferiti. Batrani si tineri tin mainile impreunate ca la rugaciune si asteapta. Cu orele.

O comisie de Ministerul Muncii a venit in control. A schimbat programul, ca sa se evite aglomeratia. Iar cabinetele de la etajul unu sa fie mutate la parter. Si… atat!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Romanii bolnavi, umiliti de functionarii care ar trebui sa-i ajute