Antena Meniu Search
x

Condamnaţi la SUFERINŢĂ! Românii care au nevoie de transplant de plămâni, REFUZAŢI de o clinică cu renume din Austria

Singurul centru de transplant pulmonar din ţară n-a funcţionat niciodată şi nu sunt semne că-şi va deschide porţile. Iar clinica din Austria care opera şi pacienţi români nu îi mai primeşte. Chiar ministrul Sănătăţii a făcut anunţul. Între timp cei 19 bolnavi ce sunt pe listele de aşteptare sunt disperaţi.

Vezi și

Singurul centru de transplant pulmonar din ţară n-a funcţionat niciodată şi nu sunt semne că-şi va deschide porţile. Iar clinica din Austria care opera şi pacienţi români nu îi mai primeşte. Chiar ministrul Sănătăţii a făcut anunţul. Între timp cei 19 bolnavi ce sunt pe listele de aşteptare sunt disperaţi.

Este a doua oară când Vasile primeşte răspuns negativ de la clinica AKH. Omul suferă de bronhopneumopatie obstructivă cronică şi a devenit dependent de aparatele de oxigen. Singura intervenţie ce-ar putea să-l scape de ele este transplantul de plămâni.

Omul a sperat şi a aşteptat. Boala s-a agravat, însă, cu fiecare zi ce a trecut.

Este singurul în care Vasile mai crede că-l poate ajuta. Asta în condiţiile în care chiar ministrul Sănătăţii a declarat astăzi că momentan, cei 19 pacienţi români care au nevoie de transplant de plămâni, nu se pot opera niciunde.

Fostul ministru al Sănătăţii crede că motivele pentru care doctorii austrieci nu mai vor să ne opereze bolnavii ar fi altele. În primul rând lipsa unui acord clar cu Eurotransplant.

Situaţia transplantului pulmonar pare în acest moment una fără soluţii. Singurul centru din ţara noastră care ar putea realiza astfel de intervenţii rămâne închis din cauza lipsei de doctori şi a unor nereguli depistate de către Inspecţia Sanitară de Stat.

Mare parte dintre aceste probleme, ministrul Sănătăţii le pune pe umerii conducerii Agenţiei Naţionale de Transplant, despre care a declarat că este nemulţumit şi le-a cerut şefilor de acolo, explicaţii de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Condamnaţi la SUFERINŢĂ! Românii care au nevoie de transplant de plămâni, REFUZAŢI de o clinică cu renume din Austria